Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δέσμευση της British Airways για μείωση εκπομπών καυσαερίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Ιούνιος 2008, 00:00

Το σλόγκαν της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος «Αλλάξτε συνήθειες! Συμβάλλετε σε μια παγκόσμια οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα» και η έκκληση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών απευθύνονται<...>

σε χώρες και επιχειρήσεις, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η British Airways, πρώτη από όλες τις αεροπορικές εταιρίες, έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την επίδρασή της στο περιβάλλον και είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία που συμμετείχε στο σχέδιο εμπορίας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η πρόσφατη απόφαση της εταιρίας να αντικαταστήσει το στόλο οχημάτων του τμήματος Πωλήσεων με υβριδικά περιβαλλοντικά οχήματα, αναδεικνύει την επιθυμία της να επανεξετάσει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της που σχετίζεται με το περιβάλλον.

Πριν από 10 χρόνια, η British Airways έθεσε στόχο την εξοικονόμηση καυσίμων κατά 30% μέχρι το 2010. Στο τέλος του 2007, η British Airways είχε επιτύχει βελτίωση κατά 28%, αποτρέποντας την εκπομπή επιπλέον 60 εκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.

Η απόφαση της British Airways να μειώσει τις εκπομπές αερίων που επηρεάζουν τις κλιματικές αλλαγές με την αγορά 100 υβριδικών οχημάτων Honda Civic αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα οχήματα θα αντικαταστήσουν το σημερινό στόλο που χρησιμοποιούν τα στελέχη πωλήσεων και θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά το ένα τρίτο. Εμπνευστές της απόφασης αυτής είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Willie Walsh και ο Πρόεδρος, κ. Martin Broughton, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα πλεονεκτήματα αγοράς των συγκεκριμένων οχημάτων.

Ο κ. Gary Meades, Διευθυντής Περιβάλλοντος της British Airways, δήλωσε: «Η υπεύθυνη προσέγγιση των θεμάτων που άπτονται του περιβάλλοντος παραμένει καίριο ζήτημα για τη British Airways και αποτελεί τη βάση κάθε ενέργειάς μας. Με τα Honda Civic Hybrid προσπαθούμε να καλύψουμε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία του, καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την περιβαλλοντική μας απόδοση».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top