Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου στη Σκιάθο

Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου στη Σκιάθο

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δήμο Σκιάθου με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Νάκου, του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιο Γκούπα και το Νομάρχη Μαγνησίαςκ. Απόστολο Παπατόλια, την […]

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δήμο Σκιάθου με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθανάσιου Νάκου, του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιο Γκούπα και το Νομάρχη Μαγνησίας<...>κ. Απόστολο Παπατόλια, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008.

Την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι, με θέματα:

  • Παρουσίαση Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης Νησιωτικών Περιοχών Θεσσαλίας στο πλαίσιο εξειδίκευσης του ΕΣΠΑ 2007-2013
  • Συζήτηση – ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου Σκιάθου
  • Λήψη μέτρων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2008.


Κύριος στόχος της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε να απορροφηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο οι χρηματοδοτήσεις από το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2007-2013.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Δήμαρχος Σκιάθου καλωσόρισε και ευχαρίστησε για αυτή την επίσκεψη στο νησί τους εκπροσώπους του κυβερνητικού κλιμακίου. Στη συνέχεια ανέπτυξε τα προβλήματα που απασχολούν το νησί και χρίζουν άμεσες λύσεις, οι οποίες θα προχωρήσουν με τη βοήθεια της Πολιτείας και διαμέσου του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης – ΕΣΠΑ.

Τα προβλήματα τα οποία ανέφερε ο κ. Δήμαρχος είναι αυτά που αφορούν το λιμάνι και το αεροδρόμιο, η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η καλύτερη στελέχωση της Αστυνομίας, της Λιμενικής Αρχής, του Κέντρου Υγείας, της Εφορίας και η τροποποίηση του σχεδίου πόλης. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πολιτεία για τις χρηματοδοτήσεις με τις οποίες έγιναν σημαντικά έργα στο νησί και για το διορισμό 15 ακόμη προφυλακών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το θέμα Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης Νησιωτικών Περιοχών Θεσσαλίας στο πλαίσιο εξειδίκευσης του ΕΣΠΑ 2007-2013 ανέπτυξαν αναλυτικά ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας και τόνισαν ότι αυτό θα πετύχει και με τη συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης διότι θα χρειαστούν μελέτες για την πραγματοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Επεσήμαναν ακόμη ότι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πρέπει να τελειώσουν γρήγορα μέχρι το τέλος του 2008 για να μην υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότησή τους. Επίσης ανέπτυξαν το θέμα της λήψης μέτρων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2008 και ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος κ. Παναγιώτης Γάτος μίλησε και αυτός για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και για αυτές που πρέπει να γίνουν και επεσήμανε ότι όλοι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας τόνισαν ότι σύμφωνα με το άρθρο του Συντάγματος υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τη νησιώτικη περιοχή και για το λόγο αυτό μπορούμε να εντάξουμε πολλές δράσεις. Όπου υπάρχουν περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά – προβλήματα, τότε μπορούμε να εκπονήσουμε ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα για να υλοποιήσουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Στη σύσκεψη αυτή ανέφερε ο κ. Γκούπας, ανακοινώνεται το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την προσβασιμότητα (λιμάνι- αεροδρόμιο) και το περιβάλλον. Ο κ. Νάκος επεσήμανε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα παραμείνει ως έχει και δεν επηρεάζεται από το σχέδιο «Καποδίστρια 2».

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τέλους του έτους θα ξεκαθαριστεί για το ποια λιμάνια θα είναι Εθνικής Εμβέλειας και ποια όχι, ώστε αυτά που δε θα είναι Εθνικής Εμβέλειας θα ανήκουν τελικά τα Λιμενικά τους Ταμεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ανέφερε ότι θα γίνουν αντλιοδοτήσεις και η υπόσχεση για την ίδρυση Κέντρου Ιατρικής Φροντίδας ισχύει και θα γίνει πράξη μόλις υπάρξει το οικόπεδο.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας ανέφερε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα συνδράμει για την εκπόνηση των μελετών που θα χρειαστούν για την πραγματοποίηση του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου.

Ο Υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χασαπάκης Κωνσταντίνος ανέφερε ότι μέλημα της ηγεσίας είναι η σύσφιξη των σχέσεων των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες με την αστυνομία για καλύτερα αποτελέσματα, όσον αφορά την εμπέδωση ασφάλειας και την καλύτερη αστυνόμευση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024