Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑνήσυχη η γερμανική ομογένεια από τις ακυρώσεις της Ολυμπιακής
Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης & Περιχώρων

Ανήσυχη η γερμανική ομογένεια από τις ακυρώσεις της Ολυμπιακής

Έντονα προβληματισμένη και ανήσυχη από τις συνεχιζόμενες ακυρώσεις πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών δηλώνει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο των Ο.Α., τον Υπουργό Μεταφορών και τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, η […]

Έντονα προβληματισμένη και ανήσυχη από τις συνεχιζόμενες ακυρώσεις πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών δηλώνει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο των Ο.Α., τον Υπουργό Μεταφορών και τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, η Ελληνική Κοινότητα<...>Φρανκφούρτης & Περιχώρων. Η τακτική αυτή της Ολυμπιακής, όπως επισημαίνει η Κοινότητα, άρχισε τον Φεβρουάριο του 2008. Την συγκεκριμένη «χαμηλή περίοδο» δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού δεν υπήρχε μεγάλη πληρότητα στα δρομολόγια. Την περίοδο όμως του Πάσχα, οι ΟΑ ακύρωσαν μόνο από την Φρανκφούρτη περισσότερες από 15 πτήσεις, και ένα αντίστοιχα μεγάλο αριθμό πτήσεων από το υπόλοιπο δίκτυο της Γερμανίας, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη μετακίνηση των επιβατών-πελατών των Ο.Α.

Η ίδια κατάσταση, προσθέτει, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και στην «κρίσιμη» θερινή περίοδο. Το προσωπικό των Ο.Α. στη Γερμανία δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σίγουρη πραγματοποίηση των δρομολογίων του καλοκαιριού, την στιγμή που τα αεροπλάνα είναι πλήρη και η πλειοψηφία των επιβατών έχουν πληρώσει τα εισιτήρια τους και έχουν οργανώσει τις διακοπές τους (κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κτλ.), πολλούς μήνες πριν.

Η ανησυχία πλέον του επιβατικού κοινού τόσο των Ελλήνων, όσο και των Γερμανών είναι πολύ μεγάλη, διότι στην περίπτωση που ακυρωθούν τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η καταστροφή θα είναι μεγάλη όχι μόνο για τους επιβάτες αλλά, όπως αυτοί αναφέρουν, και για τους πράκτορες.

Ακόμη και στην περίπτωση που επιστραφούν τα χρήματα, δεν θα υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα να βρουν εναλλακτικές λύσεις για μία συμφέρουσα μετάβαση στην Ελλάδα, την στιγμή που τα εισιτήρια των άλλων αεροπορικών εταιριών, καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών, έγιναν απλησίαστα. Στη δεδομένη περίπτωση, η Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης & Περιχώρων επισημαίνει πως “δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τους συμπατριώτες μας να μην προσφύγουν στα δικαστήρια για αποζημιώσεις των διακοπών τους ή ακόμη και της εργασίας τους, αν δεν μπορέσουν να επιστρέψουν έγκαιρα από τις διακοπές τους”.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό μας, γνωρίζοντας ότι η γερμανική αγορά είναι από τις καλύτερες στον ευρωπαϊκό χώρο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δημιουργείται μία πολύ αρνητική εικόνα τόσο για την εταιρία, όσο και για τη χώρα μας στα μάτια του κόσμου, τη στιγμή που ανταγωνίστριες χώρες στον Τουρισμό, πραγματοποιούν, με συνέπεια, καθημερινά δεκάδες πτήσεις από τη Γερμανία αν και έχουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από ότι η Ελλάδα.

“Οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού των Ο.Α. να μας καθησυχάσει για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων και ταυτόχρονα να μας εξυπηρετήσουν στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων, είτε προτείνοντας άλλες ημέρες αναχώρησης ή άφιξης, είτε εναλλακτικά αεροδρόμια”, καταλήγει η επιστολή “δεν είναι πλέον ικανές να μας ικανοποιήσουν, πολύ περισσότερο δε να μας εφησυχάσουν. Θα θέλαμε οι ΟΑ, σαν εθνικός αερομεταφορέας και τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν επί του θέματος με συνέπεια και ειλικρίνεια απέναντι στους χιλιάδες επιβάτες, που αγωνιούν για τις τύχες τους, καθόσον δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024