Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Η παραλία Λαγονησίου έχει παραχωρηθεί στην ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ από το 2003 επί ΠΑΣΟΚ
Απάντηση Σπηλιωτόπουλου σε ερώτηση Λεβέντη

Σπηλιωτόπουλος: Η παραλία Λαγονησίου έχει παραχωρηθεί στην ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ από το 2003 επί ΠΑΣΟΚ

Πέρα και πάνω από τη δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης βρίσκεται η κατάσταση, αναφορικά με την παραλία του Λαγονησίου στα Καλύβια Αττικής, η οποία έχει αποτελέσει και αποτελεί σημείο […]

Πέρα και πάνω από τη δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης βρίσκεται η κατάσταση, αναφορικά με την παραλία του Λαγονησίου στα Καλύβια Αττικής, η οποία έχει αποτελέσει και αποτελεί σημείο έντονης τριβής<...>με πολλές παραμέτρους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ, κ. Αθανάσιου Λεβέντη.

Ο κ. Λεβέντης, ζητούσε από το ΥΠΤΑΝ τη διαιτητική απόφαση του 2006, η οποία επιλαμβάνεται του θέματος της χρήσης της παραλίας του Λαγονησίου από την εταιρία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΕ. Καταθέτοντας την απόφαση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος θύμισε στον βουλευτή του Συνασπισμού πως πάρα πολύ εύκολα θα μπορούσε να την βρει στη γραμματεία του πρωτοδικείου Αθηνών, που είναι καταχωρημένη ήδη από τον Ιανουάριο του 2006, καθώς αποτελεί δημόσιο έγγραφο όπως άλλωστε όλες οι δικαστικές αποφάσεις.

Στην συνέχεια το Υπουργείο ερωτάται αν θα προχωρήσει σε ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης της παραλίας Λαγονησίου στην εν λόγω εταιρία. “Μα θα έπρεπε να ξέρει ο κ. Συνάδελφος”, απάντησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης “ότι η παραλία του Λαγονησίου έχει παραχωρηθεί στην ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ από το 2003 επί των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και για 40 χρόνια, με την υπογραφή του τότε Υπουργού κ. `Ακη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, θα ξέρει ο κ. Συνάδελφος ότι υπάρχει ήδη προσφυγή του Δήμου Καλυβίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάκληση της σύμβασης η οποία θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο του 2008. Ως εκ τούτου, είναι υποκριτικό να ζητάει σήμερα από εμάς να προβούμε σε πράξεις, προλαμβάνοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Γιατί κάτι τέτοιο πολύ απλά, θα αποτελούσε ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης”.

“Καλά θα κάνετε” υπογράμμισε στη δευτερολογία του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αυτά τα ερωτήματα να τα απευθύνετε στο ΠΑΣΟΚ και σε αυτούς που υπέγραψαν τη συγκεκριμένη σύμβαση και όχι σε εμάς, που ερχόμαστε, με τη λογική της συνέχειας και της συνέπειας της Δημόσιας Διοίκησης, να προστατεύσουμε την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους. Γιατί το ελληνικό κράτος είναι αξιόπιστο μόνο όταν οι επόμενοι σέβονται τις αποφάσεις των προηγουμένων. Πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε εν μία νύκτα να καταργούμε συμβάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον. Μην μας ζητάτε λοιπόν να είμαστε εμείς αυτοί που θα προλαμβάνουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Διότι, κάτι τέτοιο όχι απλώς θα ήταν ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αλλά θα σηματοδοτούσε και νόθευση του πραγματικού συστατικού του λειτουργικού στοιχείου, της ίδιας της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Από εκεί και έπειτα, είμαι βέβαιος ότι είναι χάριν αστεϊσμού αυτό που είπατε και δεν πιστεύω πώς εσείς, καθότι είστε αξιόλογος συνάδελφος, ποινικοποιείτε την οποιαδήποτε παραλία. Όποια παραλία και κάθε εκμετάλλευση αυτής, που προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, είναι διαμάντι, το οποίο οφείλουν τα κυβερνητικά μας στελέχη να τα αγκαλιάζουν. Εγώ χαίρομαι κάθε φορά που κάποια παραλία δίνει τη δυνατότητα στα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία πηγαίνουν, να αναδείξουν τις ομορφιές της. Ελπίζω να μην ποινικοποιείτε την παραλία στα Καλύβια Αττικής και να θεωρείτε ποινικό αδίκημα το γεγονός ότι οι Υπουργοί απολαμβάνουν την παραλία. Διότι αυτό θα σήμαινε πολιτικό και κοινωνικό ρατσισμό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024