Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΈως το Σεπτέμβριο η συγχώνευση της AVIS HELLAS με την Πειραιώς Best Leasing
Business & Travel

Έως το Σεπτέμβριο η συγχώνευση της AVIS HELLAS με την Πειραιώς Best Leasing

Η συγχώνευση της AVIS HELLAS με την Πειραιώς Best Leasing αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο. Η εταιρία από τη συγχώνευση αυτή προσδοκά ένα υγιές και μεγάλο πελατολόγιο, καθώς […]

Η συγχώνευση της AVIS HELLAS με την Πειραιώς Best Leasing αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο. Η εταιρία από τη συγχώνευση αυτή προσδοκά ένα υγιές και μεγάλο πελατολόγιο, καθώς και ένα ισχυρό επενδυτικό κεφάλαιο, δήλωσε<...>ο Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS HELLAS, κ. `Αλκης Πέττας, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα ο κ. Πέττας τόνισε πως τα κέρδη του κλάδου μειώνονται κάθε χρόνο κι αυτό λόγω της συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου, αλλά και της πτώσης της τουριστικής κίνησης.

Ακόμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS HELLAS, επισήμανε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αφορούν κυρίως θεσμικά θέματα. Τα κυριότερα από αυτά είναι η απαγόρευση ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό, η μη αναγνώριση των εθνικών διπλωμάτων οδήγησης, ο φόρος παρεπιδημούντων που επιβάλλεται στις εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, καθώς και η απαγόρευση ενοικίασης ελαφρών φορτηγών.

Τέλος, ο κ. Πέττας αναφέρθηκε και στο θέμα των παράτυπων γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων που λειτουργούν στη χώρα με την ανοχή της πολιτείας, τονίζοντας πως με τη στάση της αυτή η πολιτεία δεν βοηθά στην ανάπτυξη του κλάδου.

Το χωροταξικό σχέδιο δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας και του τουρισμού γενικότερα. Η ελληνική νομοθεσία πρέπει να αναθεωρήσει νόμους που βρίσκονται σε ισχύ από το 1923, ενώ είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των πολεοδομικών κανονισμών που αφορούν στο επιχειρείν των κατασκευών, δήλωσε ο Αρχιτέκτονας, κ. Παύλος Νινιός, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Παράλληλα ο κ. Νινιός επεσήμανε την ανάγκη το θέμα της παρέμβασης στη φύση να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν όσον αφορά στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου ενώ τόνισε πως πλέον παρατηρείται στροφή προς τις οικολογικές κατασκευές και επιδιώκεται η επέκταση της φύσης μέσα στο περιβάλλον στο οποίο θα ενταχθεί κάποιο ξενοδοχείο.

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.00-15.00) και Κυριακή (15.00-16.00). Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Εstate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024