Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓια αδιαφορία σε θέματα οδικής ασφάλειας κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Σηφουνάκης
Παραπομπή της Ελλάδας για μη κατάρτιση των επαγγελματιών οδηγών

Για αδιαφορία σε θέματα οδικής ασφάλειας κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Σηφουνάκης

“H απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσφύγει κατά της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία 2003/59/ΕK, σχετικά με την κατάρτιση των επαγγελματιών οδηγών, αποδεικνύει μία […]

“H απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προσφύγει κατά της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία 2003/59/ΕK, σχετικά με την κατάρτιση των επαγγελματιών οδηγών, αποδεικνύει μία ακόμη φορά<...>τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι των ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά κυρίως την αδιαφορία της να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, πέρα από το εύκολο και ανέξοδο μέτρο της αύξησης των προστίμων” σχολίασε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Στόχος της εν λόγω Κοινοτικής Οδηγίας είναι να εξασφαλιστεί ότι οι επαγγελματίες οδηγοί διαθέτουν ένα ελάχιστο επίπεδο κατάρτισης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς οδικών μεταφορών. Τα κράτη – μέλη πρέπει να καθιερώσουν ένα σύστημα επιμόρφωσης και περιοδικής κατάρτισης, διάρκειας 35 ωρών ανά πενταετία, για τους επαγγελματίες οδηγούς επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών. H Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, όφειλαν να μεταφέρουν την Οδηγία στην εθνική τους νομοθεσία έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2006.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους δεν έχει ακόμα μεταφέρει την παραπάνω Οδηγία, παρά την αιτιολογημένη γνώμη που της απέστειλε η Επιτροπή, ήδη από τον Ιούνιο του 2007, και να το ενημερώσει αν σκοπεύει, έστω και τώρα, κατόπιν του διασυρμού της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να λάβει τα κατάλληλα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την συμμόρφωσή της με την κοινοτική νομοθεσία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024