Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροτάσεις για το μέλλον της εκθεσιακής βιομηχανίας από τη Θεσσαλονίκη
Ευρωπαϊκό Σεμινάριο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Εκθέσεων

Προτάσεις για το μέλλον της εκθεσιακής βιομηχανίας από τη Θεσσαλονίκη

Οι προοπτικές και τάσεις της διεθνούς εκθεσιακής αγοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο του Ετήσιου Ανοικτού Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Εκθέσεων UFI – The Global Association of the Exhibition Industry, […]

Οι προοπτικές και τάσεις της διεθνούς εκθεσιακής αγοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο του Ετήσιου Ανοικτού Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Εκθέσεων UFI – The Global Association of the Exhibition Industry, που φιλοξενήθηκε από<...>τη Helexpo Α.Ε. στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»).

Τους 175 εκπροσώπους των μεγαλυτέρων Οργανισμών Διοργάνωσης Εκθέσεων ανά την υφήλιο, που συμμετείχαν στο Σεμινάριο υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo A.E., κ. Θέμης Καρτσιώτης, το βράδυ της Δευτέρας, στη δεξίωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, ενώ το βράδυ της Τρίτης 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε προς τιμήν τους δείπνο στο Κυβερνείο, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο γ.γ. του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, κ. Λουκάς Ανανίκας και ο Πρόεδρος της Helexpo A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Θέμα του Σεμιναρίου της UFI, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ήταν «Key Success Factors in Difficult Market Conditions – Options for Organizer and Venue Owners» («Οι σημαντικότεροι παράγοντες επιτυχίας σε δύσκολες συνθήκες αγοράς – Προοπτικές για Διοργανωτές Εκθέσεων και Ιδιοκτήτες Εκθεσιακών Κέντρων»). Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός ομιλητής του Σεμιναρίου και Πρόεδρος της Andy Montgomery Exhibitions Ltd. (Λονδίνο), κ. Sandy Angus, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκθεσιακή βιομηχανία: η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η αύξηση των μισθών, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η διάσπαση των κονδυλίων των επιχειρήσεων για την προβολή-προώθησής τους κ.α.

Η εκθεσιακή βιομηχανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει – σύμφωνα με τον βασικό ομιλητή του Σεμιναρίου – αυτές τις προκλήσεις, αναπτύσσοντας βελτιωμένα προγράμματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (customer relationship management programmes) και πληροφόρησης σχετικά με την απόδοση της επένδυσης της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε εκθέσεις, καθώς επίσης βελτιώνοντας τον παράγοντα «καινοτομία» των διοργανώσεων και αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και ευθύνης με τους επισκέπτες και τους εκθέτες τους σε ετήσια βάση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo A.E., κ. Θέμης Καρτσιώτης, επικεντρώθηκε από την πλευρά του στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκθεσιακή αγορά στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Οι επιτυχημένοι διοργανωτές και διαχειριστές εκθεσιακών κέντρων θα πρέπει, όπως τόνισε, να βρουν δημιουργικές λύσεις για τη χρηματοδότηση των υποδομών και της ανάπτυξής τους, όπως και για τα θέματα ανταγωνισμού μεταξύ των Εκθεσιακών Κέντρων και των κλαδικών εκθέσεων.

Οι συμμετέχοντες στο Ετήσιο Ανοικτό Ευρωπαϊκό Σεμινάριο της UFI, που προέρχονταν από 33 χώρες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια διοργάνωση του Σεμιναρίου από τη Helexpo Α.Ε. και αξιοποίησαν τη μοναδική αυτή εκδήλωση για να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και δικτυώσεις, μέσω των σχετικών ενοτήτων, που περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Η UFI – The Global Association of the Exhibition Industry προωθεί, υπηρετεί και αντιπροσωπεύει την παγκόσμια εκθεσιακή βιομηχανία. Μέσω των Οργανισμών-μελών της, στους οποίους περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι διοργανωτές εκθέσεων και τα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα ανά την υφήλιο, εθνικές και διεθνείς επαγγελματικές Ενώσεις και ιδιώτες του κλάδου, έχει παρουσία σε 84 χώρες, σε έξι ηπείρους. Τα μέλη της UFI είναι υπεύθυνα για τη διοίκηση και τη λειτουργία περισσοτέρων από 4.500 εκθέσεων και 186 εκθεσιακών κέντρων παγκοσμίως.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024