Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέους στόχους για το περιβάλλον και το κλίμα θέτει η Lufthansa

Νέους στόχους για το περιβάλλον και το κλίμα θέτει η Lufthansa

Δεκαπέντε κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία δράσης, που θα ακολουθήσει με στόχο την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης εξέλιξης στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας μέχρι το 2020, παρουσίασε λεπτομερώς η Lufthansa. Οι […]

Δεκαπέντε κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία δράσης, που θα ακολουθήσει με στόχο την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης εξέλιξης στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας μέχρι το 2020, παρουσίασε λεπτομερώς η Lufthansa. Οι προσπάθειές<...>της προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και την προστασία του κλίματος, καθώς και οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καταγράφονται στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, με τίτλο “Balance” (“Ισορροπία”). Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση της 14ης έκδοσης της Έκθεσης.

“Τα τελευταία χρόνια η Lufthansa έχει πετύχει να αποσυνδέσει την αύξηση διακίνησης επιβατών από την φθοροποιό επίδραση αυτής της αύξησης στο περιβάλλον. Από το 1991, το ήμισυ της αύξησης διακίνησης επιβατών επιτεύχθηκε χωρίς καμία συνεπακόλουθη αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Με τη στρατηγική τεσσάρων θεμελιωδών αρχών που έχει συμφωνηθεί μαζί με άλλες αεροπορικές εταιρίες, μπορούμε να έχουμε ένα αποτελεσματικό και εκτενές σχέδιο μείωσης των εκπομπών ρύπων, δυνάμει του οποίου η τυποποίηση του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας μέσω της εφαρμογής ενός Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού παραμένει το μοναδικό και μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σχέδιο περιβαλλοντικής προστασίας. Το στρατηγικό περιβαλλοντικό πρόγραμμά μας για τη διασφάλιση των μετακινήσεων, αποδεικνύει ξεκάθαρα τη δέσμευσή μας στο να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν μελλοντικά για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος”, δήλωσε ο κ. Wolfgang Mayrhuber, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG.

Οι 15 κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούν τη διεθνώς αναγνωρισμένη στρατηγική τεσσάρων θεμελιωδών αρχών, που επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των πρακτικών μέτρων για την προστασία του κλίματος κατά τη διαχείριση των αερομεταφορών. Οι κύριες αρχές του στρατηγικού προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας είναι οι εξής:

  • Η Lufthansa υποστηρίζει ρητά τον στόχο επάρκειας καυσίμων της ΙΑΤΑ και σκοπεύει μέχρι το 2020 να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο πτήσης κατά 25%, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2006.
  • Η Lufthansa υποστηρίζει τον στόχο του Συμβουλίου για την Αεροναυτική Έρευνα στην Ευρώπη (ACARE) για μείωση των εκπομπών του οξειδίου του αζώτου κατά 80% μέχρι το 2020, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2000.
  • Η Lufthansa σκοπεύει μέχρι το 2020 να αυξήσει κατά 20% το ποσοστό των βιοκαυσίμων που θα χρησιμοποιούνται αναμεμειγμένα με απλή κηροζίνη.
  • Η Lufthansa υποστηρίζει περιβαλλοντικά – προσανατολισμένα προγράμματα κινήτρων, που στηρίζονται σε μια οικονομική και ουδέτερη- εσόδων βάση, για παράδειγμα, τελών προσγείωσης βάσει εκπομπών ρύπων που εισήχθησαν νωρίτερα την φετινή χρονιά στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου.
  • Η Lufthansa θα συνεχίσει να συντάσσεται με διεθνείς οργανισμούς για την εφαρμογή πρακτικών λύσεων ώστε να συμπεριληφθούν οι αερομεταφορές στην αντιστάθμιση εκπομπών ρύπων.
  • Η Lufthansa θα επιδιώξει ποικίλα μέτρα μείωσης θορύβων και συνεργάζεται με σχετικά με το θέμα αυτό ερευνητικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την επίτευξη του στόχου της ACARE για μείωση της ηχορύπανσης στο ήμισυ μέχρι το 2020.


Έχοντας να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες αεροπορικών μετακινήσεων, η αεροπορική βιομηχανία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις στην πολιτική περιβαλλοντικής προστασίας. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί παράδοση για τη Lufthansa και έναν από τους κύριους εταιρικούς στόχους. Με την εφαρμοζόμενη στρατηγική περιβαλλοντικής προστασίας, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει την πορεία για αειφόρο ανάπτυξη, βιωσιμότητα και κερδοφορία για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024