Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτο Αζερμπαϊτζάν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί από προχτές, Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ηρακλής Βάλβης, με αφορμή την εντατικοποίηση της παρουσίας της χώρας μας σε νέες, αναδυόμενες τουριστικές αγορές, αλλά και τον εορτασμό της «Ελληνικής Εβδομάδας». Ο κ. Βάλβης, από την πρωτεύουσα Μπακού…

Επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί από προχτές, Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ηρακλής Βάλβης, με αφορμή την εντατικοποίηση της παρουσίας της χώρας μας σε νέες, αναδυόμενες<...>τουριστικές αγορές, αλλά και τον εορτασμό της «Ελληνικής Εβδομάδας». Ο κ. Βάλβης, από την πρωτεύουσα Μπακού όπου βρίσκεται, είχε μία σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες της χώρας, επιχειρηματίες, τουριστικούς φορείς αλλά και ξένους δημοσιογράφους στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι ένας φιλόξενος, ασφαλής και προσιτός προορισμός τόσο για τους Αζέριους επισκέπτες όσο και για τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους επενδυτές».

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα, που τείνει να λάβει τα χαρακτηριστικά οικονομικής δύναμης με μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 20% – 25% και με έναν μεγάλο αριθμό Αζέρων, που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο του τουριστικού προϊόντος πολυτελείας.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ ήταν με τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν, με τον οποίο συνομολόγησαν την επιθυμία για ενίσχυση των διμερών τουριστικών επαφών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στο τραπέζι των μεταξύ τους συνομιλιών τέθηκαν μέτ’ επιτάσεως δύο καίρια ζητήματα: το πρώτο αφορούσε στο αίτημα των Αζέριων για απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας, προκειμένου να επισκεφθούν την Ελλάδα. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι αυτό αποτελεί αίτημα και του επιχειρηματικού κόσμου του Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων επενδυτών με μεγάλη εισοδηματική ελαστικότητα, που φιλοδοξούν να εναποθέσουν μεγάλα κεφάλαια στη χώρα μας για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, αλλά και να αποκτήσουν τεχνογνωσία γνωρίζοντας το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας. Ο κ. Βάλβης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει αρμοδίως την ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου, από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών, να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την υπέρβαση των όποιων γραφειοκρατικών εμποδίων στο πλαίσιο πάντα των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στη Συνθήκη Σέγκεν. Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στην ανάγκη καθιέρωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας – Μπακού προς διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών, κάτι για το οποίο ο κ. Βάλβης διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμβολή του.

Οι συνομιλίες που είχε ο κ. Βάλβης με πολλά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του Αζερμπαϊτζάν κατέδειξαν το πρόσφορο έδαφος που υπάρχει σε αυτήν τη νέα, αναδυόμενη αγορά για διμερείς επενδύσεις, καθώς και περαιτέρω οικονομική, πολιτική και τουριστική συνεργασία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ είχε επίσης συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου τουριστικών σπουδών του Αζερμπαϊτζάν, θέλοντας να δώσει έμφαση στο συμβολισμό της Παιδείας ως γέφυρας συμφιλίωσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ενημέρωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, υπάρχουν δεκάδες απόφοιτοι σπουδαστές που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα και εργάζονται σε τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε ως επαγγελματίες, είτε κάνοντας την πρακτική τους εκπαίδευση. Ο κ. Βάλβης δεσμεύτηκε για την καθιέρωση τριών βραβείων, που θα αποδίδονται στους αριστούχους αποφοίτους και οι οποίοι, με έξοδα του ΕΟΤ, θα προσκαλούνται στην πατρίδα μας για να γνωρίζουν από κοντά την ελληνική φιλοξενία και πολιτισμό.

Την Τετάρτη, ο κ. Βάλβης παρέθεσε δείπνο στον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, καθώς και σε μία σειρά εκπροσώπων του τουριστικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας σε μία βραδιά που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα και την ελληνική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τύπου που προηγήθηκε, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ έκανε μία εκτενή παρουσίαση της νέας τουριστικής στρατηγικής που ακολουθεί η χώρας μας, απευθύνοντας πρόσκληση στους Αζέριους να την επισκεφθούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024