Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλληνική γαστριμαργική εμπειρία στην …Ιαπωνία
ΕΟΤ Ιαπωνίας και Ν. Κορέας

Ελληνική γαστριμαργική εμπειρία στην …Ιαπωνία

Η πρωτοβουλία προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, η οποία ξεκίνησε, στο Τόκυο, τον Ιανουάριο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008, είχε αναντίρρητα μεγάλη ανταπόκριση στο ιαπωνικό κοινό, το οποίο […]

Η πρωτοβουλία προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, η οποία ξεκίνησε, στο Τόκυο, τον Ιανουάριο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008, είχε αναντίρρητα μεγάλη ανταπόκριση στο ιαπωνικό κοινό, το οποίο απέδειξε ότι μπορεί<...>να αγαπά το σούσι, αλλά ταυτόχρονα λατρεύει την ελληνική κουζίνα, τη γενέτειρα της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Το γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας, επιθυμώντας να ικανοποιήσει τους Ιάπωνες φίλους της Ελλάδας, οι οποίοι ζητούσαν καθημερινά πληροφορίες σχετικά με τα ελληνικά εδέσματα, αποφάσισε, να συνεχίσει, για ακόμη ένα έτος, τη συνεργασία με τις πιο φημισμένες ιαπωνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και να εμπλουτίσει το μενού των εστιατοριών τους, με περισσότερες ελληνικές απολαυστικές δημιουργίες.

Καταλυτικό ρόλο στην επιλογή των προτεινόμενων συνταγών διαδραμάτισε η κατάκτηση, από την Κέρκυρα, της δεύτερης θέσης στις προτιμήσεις των Ιαπώνων, μεταξύ των Μνημείων που εντάχθηκαν στη λίστα της UNESCO, το 2007 και η περίληψη του νησιού των Φαιάκων, στα προγράμματα των μεγαλύτερων ιαπωνικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, το γραφείο ΕΟΤ Ιαπωνίας, με την αρωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία, προσκάλεσε, στο Τόκυο, τους γνωστούς Κερκυραίους αρχιμαγείρους, κ.κ. Αναστάσιο Μπαλανίκα και Παύλο Σουέρεφ. Οι τελευταίοι ανέλαβαν, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Ιάπωνα Chef, κ. Kiyomi Mikuni, να διδάξουν τα μυστικά της κερκυραϊκής κουζίνας, σε 60 κορυφαίους Chef της Ιαπωνίας.

Από τον προσεχή Ιούλιο, λοιπόν, τα 40 γνωστότερα εστιατόρια της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, θα «ντυθούν» στα γαλανόλευκα και θα προσκαλέσουν τους Ιάπωνες να απολαύσουν τους «Μήνες ελληνικής γαστριμαργικής εμπειρίας 2008», σε ένα ονειρικό ταξίδι, με ελληνικά χρώματα, ήχους, αρώματα ελληνικών οίνων, παραδοσιακές γεύσεις αλλά και κερκυραϊκές γαστρονομικές εκπλήξεις.

Στα εγκαίνια των «Μηνών ελληνικής γαστριμαργικής εμπειρίας, 2008» τα οποία έλαβαν χώρα στο Τόκυο, στις 9 Ιουνίου, 2008, στη φημισμένη σχολή αρχιμαγείρων «Ηattori», με τη συμμετοχή δημοσιογράφων των γνωστότερων ιαπωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η κα Σοφία Παναγιωτάκη, Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ιαπωνίας προσκάλεσε όλους τους Ιάπωνες να δοκιμάσουν τις ελληνικές γεύσεις, οι οποίες θα τους ανοίξουν την όρεξη για το ομορφότερο ταξίδι της ζωής τους, στη χώρα της αληθινής εμπειρίας!

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024