Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στρασβούργο

Προετοιμασία της Ελβετίας για την είσοδό της στον χώρο Schengen

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Ιούνιος 2008, 00:00

Στα πλαίσια της 27ης ενδοκοινοβουλευτικής συνεδρίασης Ε.Ε. - Ελβετίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της N.Δ., κα M. Παναγιωτοπούλου - Kασσιώτου, μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις<...>

με την Ελβετία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία, εισηγήθηκε το θέμα της αξιολόγησης της προσχώρησης της Ελβετίας στον χώρο Schengen και στη Σύμβαση του Δουβλίνου.

H Ελβετία, η οποία δεν είναι μέλος ούτε της Ε.Ε. ούτε του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Xώρου, συνδέεται με τον χώρο Schengen ήδη από τον Oκτώβριο 2006 και προβλέπεται να εφαρμόσει τους κανονισμούς για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων έως το τέλος του έτους, αν υπάρξει θετική αξιολόγηση σε όλους τους τομείς.

συμφωνίες Schengen και Δουβλίνου θα της επιτρέψουν να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες ενδυνάμωσης της συνεργασίας για θέματα σχετικά με την ασφάλεια και το άσυλο και να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμηση της διεθνούς εγκληματικότητας.

“H ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκ μέρους της Ε.Ε. και η απόφαση εισόδου της στον χώρο του Schengen αναμένεται στο τέλος του 2008. Aπό την μέχρι σήμερα μελέτη εκπλήρωσης των κριτηρίων, η Ελβετία ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις και ελπίζεται το κεκτημένο Schengen να ισχύσει σύντομα και για τη χώρα αυτή, διευρύνοντας τον ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων”, δήλωσε σχετικά η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top