Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροετοιμασία της Ελβετίας για την είσοδό της στον χώρο Schengen
Στρασβούργο

Προετοιμασία της Ελβετίας για την είσοδό της στον χώρο Schengen

Στα πλαίσια της 27ης ενδοκοινοβουλευτικής συνεδρίασης Ε.Ε. – Ελβετίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της N.Δ., κα M. Παναγιωτοπούλου – Kασσιώτου, μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσειςμε την […]

Στα πλαίσια της 27ης ενδοκοινοβουλευτικής συνεδρίασης Ε.Ε. – Ελβετίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της N.Δ., κα M. Παναγιωτοπούλου – Kασσιώτου, μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις<...>με την Ελβετία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία, εισηγήθηκε το θέμα της αξιολόγησης της προσχώρησης της Ελβετίας στον χώρο Schengen και στη Σύμβαση του Δουβλίνου.

H Ελβετία, η οποία δεν είναι μέλος ούτε της Ε.Ε. ούτε του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Xώρου, συνδέεται με τον χώρο Schengen ήδη από τον Oκτώβριο 2006 και προβλέπεται να εφαρμόσει τους κανονισμούς για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων έως το τέλος του έτους, αν υπάρξει θετική αξιολόγηση σε όλους τους τομείς.

συμφωνίες Schengen και Δουβλίνου θα της επιτρέψουν να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες ενδυνάμωσης της συνεργασίας για θέματα σχετικά με την ασφάλεια και το άσυλο και να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικά εργαλεία για την καταπολέμηση της διεθνούς εγκληματικότητας.

“H ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκ μέρους της Ε.Ε. και η απόφαση εισόδου της στον χώρο του Schengen αναμένεται στο τέλος του 2008. Aπό την μέχρι σήμερα μελέτη εκπλήρωσης των κριτηρίων, η Ελβετία ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις και ελπίζεται το κεκτημένο Schengen να ισχύσει σύντομα και για τη χώρα αυτή, διευρύνοντας τον ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων”, δήλωσε σχετικά η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024