Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣεμινάρια σε στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σεμινάρια σε στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα τουρισμού

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων, διάρκειας τριών ημερών, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την επιμόρφωση στελεχών του ΥΠ.ΕΞ. που πρόκειται να τοποθετηθούν άμεσα…

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων, διάρκειας τριών ημερών, που διοργάνωσε για πρώτη φορά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την επιμόρφωση στελεχών<...>του ΥΠ.ΕΞ. που πρόκειται να τοποθετηθούν άμεσα σε χώρες, όπου δεν υπάρχουν ελληνικά Γραφεία Τουρισμού Εξωτερικού.

Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτεται ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στην πληροφόρηση και τις αυξημένες ανάγκες των ξένων τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την ίδρυση νέων Γραφείων σε περισσότερες χώρες.

Το σεμινάριο αυτό είχε στόχο την κατάρτιση υπαλλήλων του ΥΠ.ΕΞ. σε θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της χώρας, ώστε να μπορούν να παρέχουν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα περιελάμβανε θέματα όπως:


  • Γενικά χαρακτηριστικά ελληνική τουριστικής αγοράς.

  • Στρατηγική διεύρυνσης τουριστικής προβολής της Χώρας.

  • Εφαρμογή τουριστικής πολιτικής.

  • Κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά της ομάδας στόχου για τον ελληνικό τουρισμό.

  • Τουρισμός – incentives.

  • Χρήση νέων τεχνολογιών στον τουρισμό (χρήση διαδικτύου, προσβασιμότητα σε ειδικευμένες ιστοσελίδες κ.α.).


Μετά την ολοκλήρωση του 3ήμερου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν το σεμινάριο εξαιρετικά ενδιαφέρον και εποικοδομητικό, τονίζοντας ότι θα συμβάλει θετικά στην άρτια προβολή της Ελλάδας, εκεί όπου δεν υπάρχουν θεσμικοί εκπρόσωποι του ελληνικού τουρισμού.

Δεδομένης της θετικής ανταπόκρισης των στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και της βαρύτητας που προσδίδει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης, στο προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι σεμιναρίων με βασικό άξονα την τουριστική προβολή της Ελλάδας και την ανάδειξή της σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024