Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων

Αντίθετος στην προσφορά υπηρεσιών limo από κατόχους Αδειών Ταξί ο ΣΤΕΕΑ

Δώρα Σγάρτσου - 27 Ιούνιος 2008, 00:00

Αγανάκτηση και απογοήτευση από την πρόθεση του Υπουργού Μεταφορών να δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους Αδειών Ταξί να προσφέρουν υπηρεσίες Limo (ενοικίαση με οδηγό) εξέφρασε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), αφού η Ενοικίαση Ι.Χ. Αυτοκινήτων με Οδηγό είναι μια υπηρεσία αυτονόητη...

Αγανάκτηση και απογοήτευση από την πρόθεση του Υπουργού Μεταφορών να δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους Αδειών Ταξί να προσφέρουν υπηρεσίες Limo (ενοικίαση με οδηγό) εξέφρασε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως<...>

Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), αφού η Ενοικίαση Ι.Χ. Αυτοκινήτων με Οδηγό είναι μια υπηρεσία αυτονόητη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αν όχι του κόσμου, που παρέχεται κυρίως από Εταιρίες Ενοικίασης Αυτοκινήτων και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων είχε διαπιστώσει και είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας και με συνεχείς επαφές, δεν σταμάτησε να προσπαθεί να πείσει τις Κυβερνήσεις ότι δεν υπάρχει καμία λογική στην απαγόρευση της. Όλοι έβρισκαν απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημά του και διαβεβαίωναν ότι το θέμα θα εξετασθεί θετικά.

“Όμως, όπως καταλαβαίνουμε σήμερα, η κατανόηση ήταν στάχτη στα μάτια μας. Γιατί τι άλλο σημαίνει η πρόθεση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει, σκανδαλωδώς ευνοϊκά, τη δυνατότητα αυτή στους κατόχους άδειας ταξί; Δυστυχώς, με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επί 3 δεκαετίες προσπάθειες του ΣΤΕΕΑ, ενώ ενισχύει το μονοπώλιο υπαρχόντων κλάδων, ερχόμενη σε αντίθεση με τα όσα πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις Οδηγίες για την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων», για ένα κλίμα υγιούς ανταγωνισμού, που μόνο θετικά αποτελέσματα στον τελικό καταναλωτή έχει να δώσει”. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ΣΤΕΕΑ στη σχετική του ανακοίνωση. 

“Είναι αποδεδειγμένο” κατά τον ΣΤΕΕΑ, “ότι σε καμία χώρα δεν εθίγη οικονομικά κανένας άλλος κλάδος με την απελευθέρωση της υπηρεσίας Ενοικίασης Ι.Χ. Αυτοκινήτων με Οδηγό. Αντίθετα, ωφελήθηκε συνολικά η χώρα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση των εσόδων των επιχειρήσεων αρχικά και του Κράτους στην συνέχεια”. “Όμως, θα πρέπει να μπορεί να καταλάβει κανείς ότι πολλές φορές το τελικό όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικά φαινομενικό κόστος...” κατέληξε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top