Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

H British Airways ενισχύει τους Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Ιούνιος 2008, 00:00

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, η British Airways δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία, ανάπλαση και αποκατάσταση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, αποδεικνύοντας<...>

έμπρακτα την ευαισθητοποίησή της στα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Την περασμένη Πέμπτη, η British Airways προχώρησε στην υλοποίηση της δέσμευσής της, παραδίδοντας στους Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ) ένα όχημα παντός εδάφους 4Χ4 με πυροσβεστικό εξοπλισμό, ενισχύοντας την προσπάθειά τους για την προστασία και φύλαξη του μοναδικού αυτού πνεύμονα πρασίνου της αττικής γης.

Τηρώντας την υπόσχεσή της, η British Airways διέθεσε 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο που πωλήθηκε στην Ελλάδα τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2007, επιλέγοντας να ενισχύσει τον ΕΔΑΣΑ που από το 1987 δραστηριοποιείται στη διάσωση και προστασία των δασών της Αττικής.

Η κα Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια Ελλάδας της British Airways, δήλωσε κατά την παράδοση του οχήματος στον ΕΔΑΣΑ στο Μετόχι της Πάρνηθας: «Η British Airways θεωρεί υποχρέωσή της να συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με το κοινωνικό έργο και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Η περσινή καταστροφή της Πάρνηθας απλά δεν πρέπει να επαναληφθεί. Παραδίνοντας το όχημα παντός εδάφους με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό στον ΕΔΑΣΑ, δίνουμε ένα επιπλέον «όπλο» σε έμπειρους, αποφασισμένους και ανιδιοτελείς ανθρώπους που εθελοντικά αφιερώνουν σημαντικό μέρος του χρόνου τους στην προστασία των δασών της Αττικής. Συμμέτοχο στην προσπάθεια αυτή είναι και το επιβατικό κοινό που επέλεξε να πετάξει με την British Airways, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας».

Ο κ. Τάσος Χαρίτος, πρόεδρος του ΕΔΑΣΑ, δήλωσε σχετικά: «Η χειρονομία της British Airways ανοίγει ένα δρόμο ελπίδας για εμάς, που οργανώνουμε την εθελοντική πυροφύλαξη της Πάρνηθας ανελλιπώς τα τελευταία 22 χρόνια. Με τη βοήθεια όλων μας, το τμήμα της που διατηρείται άθικτο μπορεί να προστατευθεί και το κατεστραμμένο της κομμάτι να αναγεννηθεί. Ας πιστέψουμε όλοι ότι είναι χαρά, υγεία και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές να συμμετέχουμε στην προστασία της φύσης. Η χειρονομία της British Airways συμβάλλει καθοριστικά στο να διαφυλάξουμε την ισορροπία του οικοσυστήματος που επιβαρύνεται καθημερινά από αλόγιστες ενέργειες».

«Η British Airways θεωρεί υποχρέωσή της και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να συμβάλει στην προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας – και σε συνεργασία με τον ΕΔΑΣΑ – με ενέργειες που θα αφορούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού», κατέληξε η κα Στίερ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top