Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕγκαίνια της Μαρίνας Μυτιλήνης από τον Σπηλιωτόπουλο

Εγκαίνια της Μαρίνας Μυτιλήνης από τον Σπηλιωτόπουλο

Σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου θα προσφέρει η ολοκλήρωση της Μαρίνας της Μυτιλήνης, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη […]

Σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου θα προσφέρει η ολοκλήρωση της Μαρίνας της Μυτιλήνης, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια<...>των εγκαινίων της. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει ήδη προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για τον φορέα διαχείρισης της Μαρίνας, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά έως και τα τέλη Αυγούστου.

“Με δεδομένη τη γεωγραφική θέση του νησιού”, υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “η μαρίνα του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάγκη ανάδειξης της Λέσβου σ’ έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό σε σχέση με τα παράλια της Τουρκίας. Είναι γνωστό ότι οι υποδομές της Τουρκίας σε μαρίνες κατά μήκος των ανατολικών ακτών του Αιγαίου συνιστούν το μεγάλο συγκριτικό της πλεονέκτημα και προσελκύουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών”.

Η Λέσβος, είναι χαρακτηριστική περίπτωση ενός νησιωτικού προορισμού με αρκετές σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές, που όμως μένουν κατά πολύ αναξιοποίητες, σύμφωνα με τον Υπουργό, λόγω των δύο κυρίαρχων γνωστών ζητημάτων:


    Τις ανεπαρκείς αεροπορικές συνδέσεις και την κακή κατάσταση του αεροδρομίου, κυρίως ως προς την εξυπηρέτηση πτήσεων charter.

    Τις ανεπαρκέστατες και ιδιαίτερα προβληματικές, λόγω και υψηλού κόστους και μεγάλης χρονοαπόστασης ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε τρία επίπεδα: Με Πειραιά, με Θεσσαλονίκη-Β. Ελλάδα, με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας (Λήμνος, Σάμος, Χίος κ.λπ.).

    Οι αεροπορικές συνδέσεις είναι καθοριστικής σημασίας για τον εισερχόμενο αλλοδαπό τουρισμό. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την σειρά τους, επηρεάζουν κυρίως τη δυνατότητα αξιοποίησης του εσωτερικού τουρισμού. Ιδίως από τη Β. Ελλάδα, η Λέσβος θα μπορούσε να αποτελεί κύριο προορισμό διακοπών. Το νησί διαθέτει σημαντικούς τουριστικούς πόρους, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό προσφέρονται για μείζονα αξιοποίηση. Ενδεικτικά αναφέρονται:

    • Το Απολιθωμένο Δάσος Σιγρίου
    • Υδροβιότοποι κόλπων Καλλονής – Γέρας (Birdwatching)
    • Τόποι προσκυνηματικού ενδιαφέροντος
    • Σημαντικά Μουσεία (μουσείο Τεριαντ, μουσείο Θεοφίλου, νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πολιχνίτου κ.λ.π.)
    • Παραδοσιακοί Οικισμοί, διατηρητέα κτίσματα, ενδιαφέρουσα τοπική αρχιτεκτονική.
    • Ιαματικές πηγές (κυρίως Θέρμα Γέρας, Ι.Π. Θερμής – Σάρλιτζα, Εφταλού, Πολιχνίτου).


    “Η Λέσβος” κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “πρέπει να αποκτήσει σαφή τουριστικό προσανατολισμό. Προσανατολισμό ξεκάθαρο ο οποίος δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα. Απαιτείται για τον λόγο αυτό ένας σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης και στρατηγική διαχείρισης προορισμού. Ο θαλάσσιος τουρισμός, αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης της περιοχής. Ειδικότερα τώρα με την Μαρίνα. Γιατί η θαλασσινή οικογένεια εκπροσωπεί περίπου 250.000 επισκέπτες οι οποίοι, σε ετήσια βάση, επιλέγουν την Ελλάδα, για να ζήσουν τις μοναδικές εμπειρίες που απλόχερα προσφέρει η χώρα μας. Στη στροφή στην οποία επιχειρούμε να προχωρήσουμε συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό, με την εξειδίκευση του τουριστικού μας προϊόντος και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το κομμάτι «Luxury & Yachting», στο οποίο εντάσσεται και ο τουρισμός με σκάφη αναψυχής, μπορεί να αναδειχθεί σε «ομάδα κρούσης» για την τουριστική μας οικονομία”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024