Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΟλοκληρώθηκε το 2o Διεθνές Συνέδριο του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε το 2o Διεθνές Συνέδριο του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2o Διεθνές Συνέδριο του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και διήρκησε δύο μέρες. Την έναρξη του Συνεδρίου, την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008, κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2o Διεθνές Συνέδριο του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και διήρκησε δύο μέρες. Την έναρξη του Συνεδρίου, την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008, κήρυξε<...>ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης στο σύγχρονο, ταχέως εξελισσόμενο επαγγελματικό στίβο. Εξέφρασε, δε τη βεβαιότητα ότι τα συμπεράσματα των συνέδρων θα αποτελέσουν χρήσιμο οδηγό για την περαιτέρω προσπάθεια του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της HELEXPO, κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Ευστάθιος Σκρέτας.

Εισηγήσεις έκαναν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕΚ, κ. Νίκος Νικολακόπουλος, και διακεκριμένοι καθηγητές στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης, κ.κ. Jafar Jafari, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Wisconsin-Stout, Marco Antonio Robledo, καθηγητής στη σχολή τουρισμού των Βαλεαρίδων νήσων, Chris Cooper, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Nottingham και John Tride, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Surrey.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Forum, κ. Απόστολος Δοξιάδης, προχώρησε σε σύντομη παρουσίαση του μέχρι τώρα έργου, ενώ μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες τα πρακτικά του 1ου Διεθνούς Forum, που περιέχουν τα συμπεράσματα των τεσσάρων ομάδων εργασίας του Forum.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008 με τις συναντήσεις των ομάδων εργασίας, όπου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Διερεύνηση των επαγγελματικών αναγκών των ελληνικών κλαδικών τουριστικών φορέων και η συσχέτισή τους με την απορροφητικότητα των αποφοίτων τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Καταγραφή των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και των προσόντων των διδασκόντων στην ελληνική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση.
  • Καταγραφή της διεθνούς και της ελληνικής πραγματικότητας στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση.
  • Παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών στην ελληνική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση και η συνάφεια με τα ζητούμενα από την αγορά εργασίας.
  • Τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση σε επίπεδο μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.
  • Ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Αξιολόγηση προγραμμάτων σπουδών στην ανώτατη τουριστική εκπαίδευση.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024