Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΙδιαίτερα επιτυχημένα τα σεμινάρια του Hotel Helmos Kalavrita

Ιδιαίτερα επιτυχημένα τα σεμινάρια του Hotel Helmos Kalavrita

Γεμάτος γεύσεις και γνώσεις ήταν ο Ιούνιος στο Hotel Helmos Kalavrita, αποδεικνύοντας πως η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης στα Καλάβρυτα ακόμα και σε περίοδο καύσωνα! Το ιστορικό ξενοδοχείο […]

Γεμάτος γεύσεις και γνώσεις ήταν ο Ιούνιος στο Hotel Helmos Kalavrita, αποδεικνύοντας πως η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης στα Καλάβρυτα ακόμα και σε περίοδο καύσωνα! Το ιστορικό ξενοδοχείο επέλεξε τον Ιούνιο, έναν μήνα<...>δύσκολο από πλευράς τουριστικής κίνησης στα Καλάβρυτα, για να οργανώσει σεμινάρια οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, καθώς και επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές μονάδες, που μαγνήτισαν το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων.

Στις 6, 7 & 8 Ιουνίου 2008 ο Στέλιος Παρλιάρος εγκατέλειψε για λίγο τον λόφο του Λυκαβηττού και ανέβηκε στα δροσερά Καλάβρυτα, αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα μυστικά των γλυκών του αλχημειών. Ο κορυφαίος chef patissier έφτιαξε μους λευκής σοκολάτας με passion fruit, κέικ πορτοκαλιού με φλούδες πορτοκαλιού, παρφέ σοκολάτα και ροδάκινα στον φούρνο με μους ανθότυρου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα παραπάνω γλυκά και να μάθουν πολλά μικρά μυστικά για την παρασκευή τους.

Στις 13, 14 & 15 Ιουνίου 2008 ο `Αγγελος Ρούβαλης, παραγωγός του κρασιού ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ, συζήτησε με τους συμμετέχοντες για το προϊόν «Οίνος» στη μακραίωνη διαδρομή του και την σημερινή πραγματικότητα, παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της γευστικής δοκιμής των κρασιών, ξενάγησε τους συμμετέχοντες στην αμπελουργική ζώνη της διαδρομής Καλάβρυτα – Αίγιο και στο πρότυπο οινοποιείο του ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ και μαζί με τον συνεργάτη του οινολόγο Τάσο Δροσιάδη, καθώς και τον οινολόγο Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο του οινοποιείου ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ έκαναν γευστική δοκιμή κρασιών της Αιγιαλείας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024