Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝικητιάδης: Απέραντοι σκουπιδότοποι οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Νικητιάδης: Απέραντοι σκουπιδότοποι οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω

Προ των ευθυνών του θέτει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη για τον διασυρμό της χώρας, εξαιτίας της “επιδεικτικής αδιαφορίας που επιδεικνύει”, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω και ιδιαιτέρως το γνωστό Ασκληπιείο…

Προ των ευθυνών του θέτει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη για τον διασυρμό της χώρας, εξαιτίας της “επιδεικτικής αδιαφορίας που επιδεικνύει”, αφού<...>οι αρχαιολογικοί χώροι της Κω και ιδιαιτέρως το γνωστό Ασκληπιείο έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκουπιδότοπους, που περιβάλλονται από αγριόχορτα.

Στην επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει στο θερινό τμήμα της Βουλής, ο κ. Νικητιάδης παράλληλα επισημαίνει πως “την ίδια επιδεικτική αδιαφορία επέδειξε και ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης `Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αν και ενημερώθηκε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς χώρους από τους ξεναγούς της Κω, ουδόλως φάνηκε να ενδιαφέρθηκε για την κατάντια του πολιτιστικού μας πλούτου”.

“Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλεί στα αρμόδια υπουργεία το γεγονός πως για να καθαριστεί το πασίγνωστο παγκοσμίως Ασκληπιείο χρειάστηκε η εθελοντική προσφορά φορέων και πολιτών, με πρωτοβουλία της Επάρχου Κω Μαρίας Κυπραίου” επισημαίνει ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί ως δείγμα του σύγχρονου «νεοδημοκρατικού ελληνικού πολιτισμού».

Ο κ. Γ. Νικητιάδης ερωτά τον κ. Υπουργό Πολιτισμού για ποιον λόγο επιδεικνύει αυτή την πρωτοφανή αδιαφορία για την πολιτιστική μας κληρονομιά και αν σκοπεύει να προχωρήσει αμέσως στη διευθέτηση του ζητήματος, πριν εκτεθούμε ανεπανόρθωτα ως χώρα που υποτίθεται ότι αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024