Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Υπηρεσίες limo σε κάθε ενδιαφερόμενο και δυνάμενο να τις προσφέρει
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΣΕΤΕ: Υπηρεσίες limo σε κάθε ενδιαφερόμενο και δυνάμενο να τις προσφέρει

“Η μονομερής παραχώρηση δικαιωμάτων παροχής τουριστικών υπηρεσιών (ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων (limo), οχημάτων 4Χ4, van 8 θέσεων) προς συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη, συνιστά προνομιακή μεταχείριση και ενισχύει τον προστατευτισμό, ερχόμενη σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε…

“Η μονομερής παραχώρηση δικαιωμάτων παροχής τουριστικών υπηρεσιών (ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων (limo), οχημάτων 4Χ4, van 8 θέσεων) προς συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη, συνιστά προνομιακή μεταχείριση και ενισχύει<…>τον προστατευτισμό, ερχόμενη σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την ενίσχυση του ανταγωνισμού” όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ.

Οι αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και της απελευθέρωσης της αγοράς επιβάλουν να δοθεί η δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών limo, οχημάτων 4Χ4 και van 8 θέσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο και δυνάμενο να τις προσφέρει. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να δοθεί αυτή η δυνατότητα και στους οδηγούς ταξί, αλλά θα πρέπει παράλληλα, κατά τον ΣΕΤΕ, να δοθεί και στις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, στα τουριστικά γραφεία, καθώς και στα ξενοδοχεία.

Σε ότι αφορά στη δυνατότητα ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων (limo), η προτεινόμενη στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Μεταφορών λύση, σύμφωνα με την οποία μόνο οι κάτοχοι άδειας ταξί θα έχουν το δικαίωμα διάθεσης πολυτελούς αυτοκινήτου (limo), δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες limo τονίζει ο ΣΕΤΕ δεν είναι απλά ένα πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά ολόκληρο concept το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να προσφέρει ένα οδηγός ταξί, αν υποθέσουμε βέβαια ότι ομιλεί επαρκώς μια ξένη γλώσσα και πληροί τους ελάχιστους κανόνες εμφάνισης και συμπεριφοράς. Να προσθέσουμε επίσης, ότι οι υπηρεσίες limo συνήθως προκρατούνται και είναι απορίας άξιο πως ένας οδηγός ταξί θα μπορέσει να δημιουργήσει / λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα”.

Στο ίδιο πνεύμα, πρέπει να δοθεί, κατά τον ΣΕΤΕ, και η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, η οποία δεν παρέχει αυτή την υπηρεσία. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι είναι διαφορετική η αγορά για παροχή υπηρεσιών από το ταξί, από την παροχή υπηρεσιών limo και την ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό.

O ΣΕΤΕ δηλώνει βέβαιος ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν είναι δέσμια οργανωμένων συμφερόντων και μειοψηφιών και συνεπώς αναμένει την οριστική λύση της χρονίζουσας εκκρεμότητας, που βάλλει ευθέως κατά του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024