Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημόσιος διάλογος για το σύστημα ταξινόμησης ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Δημόσιος διάλογος για το σύστημα ταξινόμησης ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων

Ξεκινά ο Δημόσιος Διάλογος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, για τη διαμόρφωση του «Σχεδίου – Κειμένου Αναφοράς Λειτουργικών Προδιαγραφών και Ποιοτικών Κριτηρίων Ταξινόμησης» των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας μας, που θα οδηγήσει σε ένα Νέο Σύστημα Ταξινόμησης κατά «αστέρια» για τα ξενοδοχεία και «κλειδιά» για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ξεκινά ο Δημόσιος Διάλογος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, για τη διαμόρφωση του «Σχεδίου – Κειμένου Αναφοράς Λειτουργικών Προδιαγραφών και Ποιοτικών Κριτηρίων Ταξινόμησης» των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας μας, που θα οδηγήσει<...>σε ένα Νέο Σύστημα Ταξινόμησης κατά «αστέρια» για τα ξενοδοχεία και «κλειδιά» για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΓΆ ΚΠΣ.

Στο δημόσιo διάλογο, το συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού η εταιρία TUV Rheinland, μετέχουν όλοι οι συντελεστές ή φορείς της τουριστικής αγοράς και συγκεκριμένα: Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ), ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), οι Ανώτατες Σχολές (ΑΕΙ – ΤΕΙ), Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, οι κατά τόπους ενώσεις, σύλλογοι και σύνδεσμοι ξενοδόχων, οι κατά τόπους σύνδεσμοι ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος που συμμετέχει στη διαμόρφωση της τουριστικής αγοράς.

Στόχος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι η συγκέντρωση εποικοδομητικών προτάσεων, σχολίων και παρατηρήσεων, ώστε τελικά να διαμορφωθεί ένα αποδεκτό κείμενο αναφοράς λειτουργικών προδιαγραφών και ποιοτικών κριτηρίων ταξινόμησης, το οποίο θα έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και θα οδηγεί στην περαιτέρω αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Για το σκοπό αυτό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και της αναδόχου εταιρίας σχετικά ερωτηματολόγια, με στόχο να συλλεχθούν όσο το δυνατό περισσότερες απόψεις από τις περιφέρειες και τους φορείς.

Ο Δημόσιος Διάλογος θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση ημερίδας, η οποία θα γίνει στην Αθήνα την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008 σε κεντρικό ξενοδοχείο, το όνομα του οποίου θα γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση. Αντικείμενο της εκδήλωσης αυτής θα είναι η παρουσίαση του προτεινόμενου «Σχεδίου – κειμένου αναφοράς λειτουργικών προδιαγραφών και ποιοτικών κριτηρίων ταξινόμησης», όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί με βάση τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που θα έχουν διατυπωθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Όλες οι προτάσεις, απόψεις και παρατηρήσεις που θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, θα ομαδοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση μιας έκθεσης με τα αποτελέσματα της διαδικασίας δημόσιου διαλόγου. Η έκθεση αυτή αναμένεται να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης – σχεδίου κειμένου αναφοράς λειτουργικών προδιαγραφών και ποιοτικών κριτηρίων ταξινόμησης των τουριστικών καταλυμάτων με το σύστημα των αστεριών και κλειδιών.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος ταξινόμησης των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024