Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ελλάδα στην καρδιά της Βιέννης
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Η Ελλάδα στην καρδιά της Βιέννης

Έκθεση φωτογραφίας του ΕΟΤ, με τοπία της Ελλάδας πραγματοποιείται στην είσοδο των ανακτόρων Hofburg της Βιέννης (Michaelerplatz). Η έκθεση συμπίπτει με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, στην αυστριακή πρωτεύουσα και υπογραμμίζει τις άριστες διμερείς σχέσεις…

Έκθεση φωτογραφίας του ΕΟΤ, με τοπία της Ελλάδας πραγματοποιείται στην είσοδο των ανακτόρων Hofburg της Βιέννης (Michaelerplatz). Η έκθεση συμπίπτει με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, στην<...>αυστριακή πρωτεύουσα και υπογραμμίζει τις άριστες διμερείς σχέσεις, αλλά και την εκτίμηση των Αυστριακών για τη χώρα μας.

Οι έντονες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης, με αυστριακούς φορείς, για την επιλογή κατάλληλου χώρου, είχαν αίσια έκβαση, με τη διάθεση του χώρου εισόδου των ανακτόρων Hofburg (Michaelerplatz) όπου βρίσκονται και τα ρωμαΪκά ευρήματα της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου είδους έκθεση στην Αυστρία και μάλιστα στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης. Το αιγαιοπελαγίτικο φως από τα ελληνικά τοπία, αντανακλάται στη μεγαλοπρέπεια του χώρου των ανακτόρων, ο οποίος διακοσμείται από αγάλματα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τους άθλους του Ηρακλή.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε και υλοποίησε το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης και οι φωτογραφίες (επιμέλεια κας Κ. Κουρεμπανά ΕΟΤ), απέσπασαν ήδη τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια από το Δήμο και τους φορείς της Βιέννης, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών, Αυστριακούς αλλά και τουρίστες, δημιουργώντας ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα για την τουριστική Ελλάδα.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τέλη Ιουλίου, αναμένεται να συμβάλλει στην προώθηση των κρατήσεων προς τη χώρα μας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024