Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Νικητιάδης: Αποκομμένοι συγκοινωνιακά από την υπόλοιπη Ελλάδα οι Δωδεκανήσιοι

Δώρα Σγάρτσου - 14 Ιούλιος 2008, 00:00

Καταπέλτης κατά του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Νικητιάδης στην ομιλία του την Παρασκευή στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης<...>

σχετικά με τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες της χώρας.

Ο κ. Νικητιάδης, αφού έθεσε προ των ευθυνών του τον Υπουργό, παρουσίασε με στοιχεία τη “δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δωδεκανήσιοι, οι οποίοι έχουν αποκοπεί συγκοινωνιακά από την υπόλοιπη Ελλάδα και κανένας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν δείχνει να ενδιαφέρεται”.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής κατά την ομιλία του ανέφερε συγκριτικά παραδείγματα για τις δυνατότητες επιλογής μέσου μαζικής μεταφοράς που έχει ο κάτοικος της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε σχέση με τον κάτοικο των νησιών του Αιγαίου, καταδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι νησιώτες που σαφώς υστερούν σε επιλογές, έχουν καταδικαστεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη απομόνωση.

Συμφώνως με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο κ. Νικητιάδης οι κάτοικοι του Αιγίου, που είναι σχεδόν όσοι και οι κάτοικοι της Καλύμνου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα 224 δρομολόγια λεωφορείων και τρένων την εβδομάδα και θα χρειαστεί να δαπανήσουν 10 ευρώ έναντι των 9 μόλις ακτοπλοϊκών δρομολογίων την εβδομάδα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της Καλύμνου και στους οποίους θα κοστίσει 100 ευρώ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ταξίδι των κατοίκων του Αιγίου θα διαρκέσει 2,5 ώρες σε σχέση με τις 16 ώρες που θα χρειαστούν οι Καλύμνιοι.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της Κάσου και της Βέροιας (που απέχουν την ίδια απόσταση από το κέντρο) θα χρειαστούν 85 ώρες και 5 ώρες αντίστοιχα για να φτάσουν στην Αττική. Οι κάτοικοι της Κάσου όμως για τα μόλις δύο δρομολόγια την εβδομάδα θα δαπανήσουν περισσότερα από 120 ευρώ σε ναύλα όταν οι κάτοικοι της Βέροιας δεν θα χρειαστεί να δώσουν παραπάνω από 15 ευρώ έχοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 35 δρομολόγια.

Η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Νικητιάδη ανάγκασε τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πάνο Καμμένο να παραδεχτεί ότι όντως στα Δωδεκάνησα υπάρχει ακτοπλοϊκό πρόβλημα, αδυνατώντας όμως να παρουσιάσει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις.

«Ακόμα και ένας κάτοικος να διαμένει στο Καστελλόριζο είστε υποχρεωμένος να του παρέχετε τη δυνατότητα μεταφοράς κ. Υπουργέ» τόνισε ο κ. Νικητιάδης, απευθυνόμενος προς τον κ. Βουλγαράκη. «Ας μην λησμονείτε ότι ο νομός μας συμβάλλει κατά 5% στο ΑΕΠ κι επομένως το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε για τον συγκεκριμένο νομό είναι τουλάχιστον να του εξασφαλίσετε επαρκή ακτοπλοϊκά δρομολόγια διότι το κράτος χρωστάει χρήματα στη Δωδεκάνησο» κατέληξε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής κατά τη δευτερολογία του, υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση τον σημαντικό ρόλο της Δωδεκανήσου στην ενίσχυση του κρατικού κορβανά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top