Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠαθιασμένοι με την εργασία τους και στις διακοπές οι Βρετανοί
Έρευνα της CREDANT Technologies

Παθιασμένοι με την εργασία τους και στις διακοπές οι Βρετανοί

`Αραγε η Βρετανία μετατρέπεται σε έθνος εργασιομανών ή απλά πρόκειται για μια χώρα με παρανοϊκούς εργαζόμενους; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, το φετινό καλοκαίρι πολλοί Βρετανοί εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους, αφού θα ανησυχούν…

`Αραγε η Βρετανία μετατρέπεται σε έθνος εργασιομανών ή απλά πρόκειται για μια χώρα με παρανοϊκούς εργαζόμενους; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, το φετινό καλοκαίρι πολλοί Βρετανοί εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν<...>τις διακοπές τους, αφού θα ανησυχούν μήπως οι συνάδελφοι τους προσπαθήσουν να επωφεληθούν της απουσίας τους και “σκάψουν το λάκο τους”.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα κατέδειξε πως το 83% των Βρετανών εργαζόμενων θα πάρει μαζί του στις διακοπές είτε το κινητό του τηλέφωνο, είτε το blackberry, ενώ το 67% παραδέχεται πως θα είναι σε συνεχή επαφή με το γραφείο, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μηνυμάτων sms, είτε μέσω emails.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία CREDANT Technologies σε ένα δείγμα 300 ατόμων, προκειμένου να εκτιμηθεί η σχέση τεχνολογίας, αναψυχής και ασφάλειας.

Εθισμένοι στα emails

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των εργαζόμενων ανέφεραν πως θα ελέγχουν τα emails τους μια φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια των διακοπών, ενώ το 14% δηλώνει πως δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να αλληλογραφήσει με κάποιον ηλεκτρονικά μόνο μια φορά την μέρα. Μάλιστα, το 18% των εργαζόμενων δήλωσε πως θα βλέπει τα emails του δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Μόλις το 40% των εργαζόμενων ανέφερε με σιγουριά πως μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και να μην επικοινωνήσει με το γραφείο, όσο θα βρίσκεται σε άδεια διακοπών.

Ένας στους τρεις θα πάρει μαζί του και το laptop

Ανησυχώντας για την ασφάλεια των αρχείων τους, αφού πολλοί από τους εργαζόμενους δεν έχουν προνοήσει να εγκαταστήσουν σχετικές ρυθμίσεις κωδικών στους υπολογιστές τους, 1 στους 3 Βρετανούς δηλώνει πως θα πάρει μαζί του στις διακοπές το laptop. Τα ίδια ισχύουν και για τα κινητά τηλέφωνα και τα blackberrys, αφού το 66% των Βρετανών δηλώνει πως μια πιθανή απώλεια τους θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο χάσιμο χρόνου, ώστε να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους για την κατάσταση, αλλά και θα επιφέρει ένα επιπλέον εμπόδιο στην προσπάθεια χαλάρωσης τους κατά τη διάρκεια των διακοπών.

“Είτε πρόκειται για παράνοια των εργαζομένων, είτε για εξωφρενικές απαιτήσεις των εργοδοτών, η πραγματικότητα είναι πως το φετινό καλοκαίρι πολλοί εργαζόμενοι θα διατηρήσουν επαφή με το γραφείο τους από όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται. Αν κάποια από τις συσκευές επικοινωνίας χαθεί ή κλαπεί, και μάλιστα αν δεν είναι κλειδωμένη με κωδικούς ασφαλείας, το κόστος απώλειας των δεδομένων θα είναι τεράστιο” δήλωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της CREDANT Technologies, κ. Michael Callahan.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024