Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΦρένο στον αριθμό ταξιδίων και τις σχετικές δαπάνες βάζουν οι Αμερικάνοι
The State of the American Traveler survey

Φρένο στον αριθμό ταξιδίων και τις σχετικές δαπάνες βάζουν οι Αμερικάνοι

Μειωμένο ενδιαφέρον για ταξίδια αναψυχής και σχετικές δαπάνες αποκάλυψε έρευνα (`The State of the American Traveler survey`) της Destination Analysts, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί ταξιδιώτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 45,8% των Αμερικάνων δήλωσε πως θα μειώσει τον αριθμό…

Μειωμένο ενδιαφέρον για ταξίδια αναψυχής και σχετικές δαπάνες αποκάλυψε έρευνα (`The State of the American Traveler survey`) της Destination Analysts, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αμερικανοί ταξιδιώτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία<...>της έρευνας, το 45,8% των Αμερικάνων δήλωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των ταξιδίων του την ερχόμενη χρονιά, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Μειωμένοι θα είναι επίσης και οι προϋπολογισμοί των Αμερικάνων για τις δαπάνες των ταξιδίων τους, με το 29,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα να αναφέρει πως θα ξοδέψει λίγότερα για αναψυχή στους επόμενους 12 μήνες – ποσοστό διπλάσιο, σε σχέση με έξι μήνες νωρίτερα.

Αξίζει να αναφερθεί πως τους τελευταίους 12 μήνες, περίπου ένας στους τέσσερις (23,6%) ανέφερε ότι είχε περάσει τις διακοπές του στο σπίτι, εξαιτίας των τιμών της βετζίνης, ενώ για τους επόμενους 12 μήνες το ίδιο σκοπεύει να κάνει το 28,5% των ερωτώμενων.

“Περιμένουμε να δούμε ταξιδιώτες να κάνουν λιγότερα ταξίδια και να επισκέπτονται κοντινούς προορισμούς. Με τους μισούς ταξιδιώτες να αναφέρουν πως θα αναζητήσουν προσφορές και εκπτώσεις και άλλο ένα τρίτο να αναφέρει πως θα επισκεφτεί λιγότερο ακριβούς προορισμούς, η οικονομική στενότητα είναι ολοφάνερη. Στο πλαίσιο αυτό, προορισμοί, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές υπηρεσίες πρέπει να προσαρμοστούν και να προσφέρουν μικρότερες τιμές, που θα χαρακτηρίζονται όμως από `value for money`” σχολίασε ο Managing Partner της Destination Analysts, κ. Erin Francis.

Ο μέσος αριθμός ταξιδίων, που έκανε ο τυπικός Αμερικάνος τους τελευταίους 12 μήνες έχει πέσει αισθητά, κατά 7,3%, στο 5,1. Βασικότερες αιτίες της μείωσης του αριθμού ταξιδίων είναι οι τιμές της βετζίνης (57,8%), προσωπικοί οικονομικοί λόγοι (49,5%) και οι ακριβοί αεροπορικοί ναύλοι (35,2%).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024