Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων η British Airways

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιούλιος 2008, 00:00

Η Rolls Royce και η British Airways ανακοίνωσαν την έναρξη ενός δοκιμαστικού επιστημονικού προγράμματος για την έρευνα πάνω στην<...>

βιωσιμότητα των εναλλακτικών καυσίμων για την αεροπορική βιομηχανία.

Η εμπεριστατωμένη μελέτη θα προσπαθήσει να καθορίσει τις πρακτικές εναλλακτικές στις τρέχουσες τακτικές χρήσης καυσίμων κηροζίνης, θέλοντας να εξασφαλίσει έτσι τη δυνατότητα πραγματικών μειώσεων των εκπομπών ρύπων των αεροσκαφών

Οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν μια από κοινού διαδικασία, προσκαλώντας τους προμηθευτές τους να προσφέρουν δείγματα εναλλακτικών καυσίμων για δοκιμή σε μια μηχανή Rolls-Royce RB211 ενός Boeing 747 της British Airways. Οι δοκιμές θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της Rolls Royce στο Derby, σε δοκιμαστική μηχανή.

Κατόπιν της δοκιμαστικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί επιλογή τεσσάρων εναλλακτικών καυσίμων, τα οποία θα υποβληθούν σε εργαστηριακές δοκιμές πριν παραδοθούν στη Rolls Royce το επόμενο έτος. Από κάθε εταιρεία θα ζητηθεί η παροχή 60.000 λίτρων εναλλακτικών καυσίμων. 

Θα ακολουθήσουν εντατικές δοκιμές, κατά την διάρκεια των οποίων οι μηχανές θα τροφοδοτούνται με τα εναλλακτικά καύσιμα και η απόδοσή τους θα συγκρίνεται με την απόδοση κατά την λειτουργία σε συμβατική κηροζίνη. Σε κάθε περίπτωση, η μηχανή θα λειτουργήσει σε πλήρη ισχύ, σε όλες τις καταστάσεις λειτουργίας όπως αδράνεια, επιτάχυνση, απογείωση και λειτουργία με σταθερή ταχύτητα. 

Οι δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2009 και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, μετά από την ανάλυσή τους θα περιληφθούν σε ανάλογη έκθεση.

Ο κ. Jonathon Counsell, Επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος της British Airways, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ηγούμαστε αυτής της μελέτης με την Rolls Royce. Η British Airways ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έθεσε στόχους απόδοσης των καυσίμων, οδηγώντας στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των χρησιμοποιούμενων καυσίμων κατά 28% από το 1990. Τώρα πλέον στοχεύουμε σε 30% βελτίωση μέχρι το 2010. Πρόσφατα, ανακοινώσαμε το στόχο μας να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των καυσίμων κατά 25% μέχρι το 2025 σε σύγκριση με το 2005. Εάν οι δοκιμές ολοκληρωθούν με επιτυχία, η δυνατότητα να έρθουμε ακόμα πιο κοντά σε πράσινες εναλλακτικές καυσίμων, που θα βοηθήσουν την αεροπορική εταιρεία να μειώσει τις εκπομπές καυσαερίων, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν έτσι ώστε η βιομηχανία, οι πελάτες της και κυρίως το περιβάλλον, να επωφεληθούν από την όλη διαδικασία.”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top