Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕξωραϊσμός παραλίας του Δήμου Ελευσίνας

Εξωραϊσμός παραλίας του Δήμου Ελευσίνας

Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε., υλοποιώντας απόφασή του για την αξιοποίηση χώρων που ανήκουν στην δικαιοδοσία του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προχωρεί στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο […]

Ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε., υλοποιώντας απόφασή του για την αξιοποίηση χώρων που ανήκουν στην δικαιοδοσία του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας<...>, προχωρεί στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ελευσίνας για τον εξωραϊσμό:

  • Της παιδικής χαράς που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του λιμένα Ελευσίνας
  • Της παραλίας που βρίσκεται πίσω από τον απήνεμο μώλο του παρακείμενου λιμενικού έργου και χρησιμοποιείται για αναψυχή – θαλάσσια λουτρά
  • Του θερινού κινηματογράφου

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε. Αθανάσιος Πέππας, δήλωσε σχετικά, ότι η προγραμματική σύμβαση εντάσσεται στο σχέδιο του ΟΛΕ Α.Ε. για τον εκσυγχρονισμό – αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πώλοι ανάπτυξης σε τοπικό – εθνικό επίπεδο σε συνεργασία με τον παρακείμενο αστικό ιστό.

Ο Δήμος Ελευσίνας αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί σε έργα εξωραϊσμού των συγκεκριμένων χώρων και εγκαταστάσεων, να συντηρεί και να τηρεί την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό τους και να προγραμματίσει τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αναψυχής, επ` ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Η προγραμματική σύμβαση, η οποία αναμένεται να λάβει την έγκριση της Περιφέρειας Αττικής έχει ετήσια διάρκεια και ο Δήμος Ελευσίνας δεσμεύεται να διατηρήσει τον χαρακτήρα των χώρων ως κοινόχρηστών και να μην παραχωρήσει μέρος ή το σύνολό τους σε τρίτους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να επενδυθεί αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους.

Για τον εξωραϊσμό και την συντήρηση των χώρων που περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση, ο Δήμος Ελευσίνας πρέπει να μεριμνήσει εκτός από την καθημερινή καθαριότητα, για την περιποίηση του πρασίνου, των δένδρων στις νησίδες και την τοποθέτηση λουλουδιών. Ειδικά για το κτίσμα του πρώην αναψυκτηρίου, η αξιοποίηση από τον Δήμο Ελευσίνας περιορίζεται στην αποκλειστική λειτουργία του ως Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει ο ΟΛΕ Α.Ε., όπως αυτές απορρέουν από το κοινοτικό πρόγραμμα «Life».

Επιπλέον, για το συντονισμό και την παρακολούθηση της τήρησης της σύμβασης, συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΕ Α.Ε. και τον δήμαρχο Ελευσίνας και 3μελής Επιτροπή Διαιτησίας που θα την απαρτίζουν ο γενικός γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝΑΝΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ. Α.Ε. και ο δήμαρχος Ελευσίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024