Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣε ύφεση ο συνεδριακός τουρισμός σε αύξηση οι on line κρατήσεις

Σε ύφεση ο συνεδριακός τουρισμός σε αύξηση οι on line κρατήσεις

“Out of the Blue” ονομάζεται το ανακαινισμένο ξενοδοχείο του Ομίλου Capsis στην Κρήτη. Πρόκειται για μια επένδυση 50 εκατομμυρίων και ουσιαστικά το «ξαναχτίσιμο» της ξενοδοχειακής μονάδας που απέκτησε νέο χαρακτήρα […]

“Out of the Blue” ονομάζεται το ανακαινισμένο ξενοδοχείο του Ομίλου Capsis στην Κρήτη. Πρόκειται για μια επένδυση 50 εκατομμυρίων και ουσιαστικά το «ξαναχτίσιμο»<...> της ξενοδοχειακής μονάδας που απέκτησε νέο χαρακτήρα και από συνεδριακό ξενοδοχείο μεταμορφώθηκε σε resort. Τα παραπάνω δήλωσε η Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου Capsis Hotels & Resorts Ειρήνη Βάρδα – Καψή, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

To ξενοδοχειακό συγκρότημα που υπό τη νέα του υπερπολυτελή μορφή λειτουργεί ουσιαστικά για πρώτη χρονιά φέτος «απλώνεται» σε μια έκταση 160 στρεμμάτων ενώ αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία και είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις μιας ευρείας γκάμας τουριστών από οικογένειες μέχρι και νεαρούς ταξιδιώτες.

Η Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου Capsis, τόνισε πως ο συνεδριακός τουρισμός βρίσκεται σε περίοδο ύφεσης, με το κέρδος των ξενοδόχων από τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού να μειώνεται αισθητά. Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν διοργανώνονται πια συνέδρια μεγάλης χρονικής διάρκειας ενώ οι μεγάλες εταιρείες αναζητούν συνεχώς χαμηλότερες τιμές και ταυτόχρονα καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.

Τέλος, η κ. Ειρήνη Βάρδα – Καψή επισήμανε πως η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που δεν διαθέτει συνεδριακό κέντρο επιπέδου, ενώ σημαντικό είναι και το πρόβλημα των υποδομών που υπάρχει στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή, ανοδική πορεία σημειώνει το ποσοστό των on line κρατήσεων στην Ελλάδα φθάνοντας αυτή τη στιγμή το 35%, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης κυμαίνεται στο 60%, ποσοστό που μας κατατάσσει όμως στην προτελευταία θέση. Τα παραπάνω δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας youtravel.com κ. John Kent, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας youtravel.com σημείωσε πως σημαντική παράμετρο αποτελεί και η ασφάλεια όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου, προτρέποντας τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή της εταιρείας που θα εμπιστευθούν.

Τέλος, όσον αφορά τη διαφορά στο κόστος των διακοπών για τους Έλληνες σε σχέση με τους ξένους ταξιδιώτες, ο κ. Kent δήλωσε πως είναι αναμενόμενο κάτι τέτοιο, καθώς οι Έλληνες ταξιδεύουν μόνο για 35 μέρες το χρόνο ενώ οι ξένοι καλύπτουν μια περίοδο περίπου έξι μηνών.

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.30-15.30) και Κυριακή (15.00-16.00). Ταυτόχρονα πέραν της τηλεόρασης μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει τις ίδιες ώρες μέσω του διαδικτύου στο sbctv.gr Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Εstate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024