Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔριμύ κατηγορώ Νικητιάδη προς Σπηλιωτόπουλο: Είσαστε υπουργός Τουρίστας
Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή

Δριμύ κατηγορώ Νικητιάδη προς Σπηλιωτόπουλο: Είσαστε υπουργός Τουρίστας

Καθόλου θερμή υποδοχή δεν επεφύλαξε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Aρη Σπηλιωτόπουλο κατά τη χθεσινή συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή σχετικώς με την πολιτική για τον Τουρισμό

Καθόλου θερμή υποδοχή δεν επεφύλαξε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Aρη Σπηλιωτόπουλο κατά τη χθεσινή<...> συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή σχετικώς με την πολιτική για τον Τουρισμό.

Ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος είχε ορισθεί Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μεγάλη καταστροφή που συντελείται στη Ρόδο, λέγοντας:

«θέλω να εκφράσω πρώτον τη λύπη μου για το ότι συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη καταστροφή στη Ρόδο – έχουν καταστραφεί ήδη είκοσι χιλιάδες στρέμματα – και δεύτερον να εκφράσω τη λύπη μου γιατί ο αρμόδιος για τον τουρισμό Υπουργός δεν σκέφθηκε να κάνει μια αναφορά κατά την εικοσάλεπτη ομιλία του στον πρώτο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης, του κόσμου και να πει δύο λόγια για τη συμφορά που υφιστάμεθα σήμερα εκεί στο νησί. Εκτός πια αν δεν το έκανε επειδή προσφάτως ο Νεοδημοκράτης Δήμαρχος της Ρόδου τον κήρυξε persona non grata για τη Ρόδο, οπότε προφανώς θα έχει κάποια πρόθεση και εκδικητική διάθεση διαφορετική και γιΆ αυτό δεν έκανε κάποια αναφορά!»

Αμέσως μετά ο κ. Νικητιάδης τόνισε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας καλωσορίσω σήμερα στη Βουλή μετά από 310 μέρες που είσαστε Υπουργός. Πάτε παντού εκτός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να απαντήσετε στους συναδέλφους σας, στις δεκάδες σημαντικές ερωτήσεις που σας θέτουν. Ναι μεν να πηγαίνετε αλλά να έρχεστε και εδώ να απαντάτε. Να μην αποκαλείστε Υπουργός Τουρίστας αλλά Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης»

Ο κ. Νικητιάδης κατακεραύνωσε στην ομιλία του τον κ. Σπηλιωτόπουλο

  • για την ανυπαρξία πολιτικής στον τουρισμό,
  • για την εξάπλωση του all inclusive και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • για την τραγική κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα που μόνο εκείνος δεν βλέπει
  • για την διάλυση των γραφείων τουρισμού στο εξωτερικό
  • για την μη ενσωμάτωση του ΕΟΤ στο Υπουργείο
  • για την έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας με τον ΣΕΤΕ
  • για το χωροταξικό για τον τουρισμό
  • για την απαξίωση του ίδιου του Υπουργείου
  • για εμπαιγμό των εργαζομένων
  • για την πολιτική του που περιορίζεται σε αλλαγές σημάτων και συνθημάτων για την τουριστική διαφήμιση

«Πηγαίνετε στη Ρόδο, πηγαίνετε στη Κω, πηγαίνετε στην Κρήτη. Πρώτη φορά στο λεγόμενο high season Ιούλιο-Αύγουστο, γίνονται προσφορές για να πάει ο κόσμος. Πρώτη φορά Ιούλιο και Αύγουστο κλείνουν μαγαζιά. Πρώτη φορά Ιούλιο και Αύγουστο απολύονται υπάλληλοι.» προκάλεσε τον Υπουργό ο Δωδεκανήσιος βουλευτής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικητιάδης κάλεσε τον Υπουργό να ασκήσει ουσιαστική πολιτική για τον τουρισμό και να ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα λέγοντας: «Δεν βλέπω οι προσπάθειές σας, το φρέσκο σας πρόσωπο, το στυλ –όπως τα εμφανίζουν τα περιοδικά και οι εφημερίδες- να έρχονται και στον τουρισμό και να αποκτά και αυτός φρεσκάδα, να αποκτά κι αυτός στυλ και να έχουμε πραγματικές αυξήσεις, να έχουμε πραγματικά έσοδα.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024