Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΜεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης παραθεριστικών κατοικιών στην Ελλάδα
Εκπομπή Business & Travel

Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης παραθεριστικών κατοικιών στην Ελλάδα

Περίοδο κρίσης περνάει ο κλάδος του Real Estate, με τη συγκεκριμένη αγορά να έχει φθάσει πλέον σε σημείο κορεσμού και το αγοραστικό κοινό να έχει μειωθεί δραματικά. Τα παραπάνω δήλωσε […]

Περίοδο κρίσης περνάει ο κλάδος του Real Estate, με τη συγκεκριμένη αγορά να έχει φθάσει πλέον σε σημείο κορεσμού και το αγοραστικό κοινό να έχει μειωθεί δραματικά. Τα παραπάνω δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας<...>MASTER INVEST, κ. Αθανάσιος Χορταριάς, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Παράλληλα ο κ. Χορταριάς επεσήμανε πως λόγω της ευκολίας με την οποία οι τράπεζες έδιναν τα στεγαστικά δάνεια τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τις υπερκοστολογήσεις των ακινήτων, έχουμε φθάσει σήμερα στο σημείο πάνω από 200 σπίτια στην Αττική να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Όσον αφορά στον κλάδο της παραθεριστικής κατοικίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας MASTER INVEST, τόνισε πως η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που παρουσιάζει τόσο μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Η παραθεριστική κατοικία, συμπλήρωσε, θα αλλάξει τον τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς θα δημιουργήσει ένα είδος μόνιμου τουρισμού, επιμηκύνοντας το χρόνο παραμονής, αλλά και τα ποσοστά επισκεψιμότητας.

Τέλος, ο κ. Χορταριάς σημείωσε πως δε θα πρέπει να γίνει το τραγικό λάθος της υπερανάπτυξης, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ισπανίας και πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Εν τω μεταξύ σε έκταση 330 στρεμμάτων στο Σοφικό Κορινθίας, επεκτείνεται ένα πανέμορφο χωριό της «`Αγριας Δύσης» στην Ελλάδα, με αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές κατασκηνώσεις, έτοιμο να φιλοξενήσει 1200 παιδιά, το Rαnch Σκούρας. Την παραπάνω δήλωση έκανε ο ιδιοκτήτης του, κ. Κυριάκος Σκούρας, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Ο κ. Σκούρας επεσήμανε πως πρόκειται για μια μορφή αγροτουρισμού σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτικό τουρισμό, καθώς μέσα από διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Τέλος, ο ιδιοκτήτης του RANCH K. Skouras s.a. αναφέρθηκε και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στο εξωτερικό, με την αγορά μιας έκτασης στην Ελβετία όπου δρομολογείται η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου και κατοικιών.

Υπενθυμίζεται πως η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.30-15.30) και Κυριακή (15.00-16.00). Ταυτόχρονα πέραν της τηλεόρασης μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει τις ίδιες ώρες μέσω του διαδικτύου στο sbctv.gr Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Εstate.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024