Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΔημόσιο διάλογο για την αλλαγή του κλίματος εγκαινιάζει η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του κλίματος εγκαινιάζει η Ε.Ε.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει δημόσιο διάλογο σχετικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενδεχόμενης συμφωνίας για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος μέχρι το 2012 και πέραν, όταν οι τρέχοντες […]

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει δημόσιο διάλογο σχετικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενδεχόμενης συμφωνίας για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος μέχρι το 2012 και πέραν, όταν οι τρέχοντες στόχοι του πρωτοκόλλου<...>του Κιότο θα έχουν περατωθεί. Τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και το ευρύ κοινό, καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις τους σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι περιορισμού των εκπομπών για τις ανεπτυγμένες χώρες και οι δράσεις περιορισμού των εκπομπών για τις αναπτυσσόμενες χώρες, η προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος, η τεχνολογική συνεργασία και η χρηματοδότηση. Τα αποτελέσματα της ανασκόπησης θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της στάσης της Ε.Ε. στην συνολική συμφωνία για το μετά το 2012 διάστημα.

Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος, κ. Σταύρος Δήμας δήλωσε: «Πέρυσι αναγνωρίστηκε στο Μπαλί η ανάγκη να υιοθετηθεί, μέχρι τα τέλη του 2009, μια νέα συμφωνία για την παγκόσμια αλλαγή του κλίματος. Η φιλόδοξη συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί στην Κοπεγχάγη πρέπει να συνενώνει τα έθνη της γης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της παγκόσμιας αυτής πρόκλησης. Σημειωτέον ότι η συμβολή μας στη συζήτηση αυτή συναρτάται άμεσα με το γνωστικό επίπεδο και την τεχνογνωσία των ενδιαφερομένων μερών της Ε.Ε.».

Σημειώνεται πως ο διάλογος ακολουθεί την ανακοίνωση της Επιτροπής «Ο περιορισμός της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος σε 2° Κελσίου: η πορεία προς το 2020 και πέραν». Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα διάφορα στάδια πορείας του Οδικού Χάρτη του Μπαλί. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται μια κοινή αντίληψη για τις κατευθυντήριες δεσμεύσεις επίτευξης μεσοπρόθεσμων στόχων από τις ανεπτυγμένες χώρες και μεγαλύτερη συνεργασία για τον περιορισμό των εκπομπών, καθώς και προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος με την βοήθεια της τεχνολογίας και της χρηματοδότησης.

Η Επιτροπή καλωσορίζει τυχόν σχόλια από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτών, της βιομηχανίας, εμπορικών ενώσεων και εκπροσώπων των καταναλωτών, ομάδων πίεσης, της κοινότητας των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων οργανώσεων. Προγραμματίζεται εξάλλου η πραγματοποίηση συνεδρίου για τα ενδιαφερόμενα μέρη για το φετινό φθινόπωρο.

Ο διάλογος διαρκεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2008. Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας το επιγραμμικό ερωτηματολόγιο στη διαδικτυακή διεύθυνση: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=climatepost2012

Ιστορικό

Το πρωτόκολλο του Κιότο και η Σύμβαση πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος (UNFCCC) απετέλεσε ένα ζωτικό πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της σοβαρής απειλής της αλλαγής του κλίματος. Βάσει του πρωτοκόλλου του Κιότο, η ΕΕ δεσμεύθηκε να περιορίσει τις οικείες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 8% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, στο διάστημα μεταξύ 2008 και 2012. Το Δεκέμβριο του 2007, στη συνδιάσκεψη των ΗΕ για την αλλαγή του κλίματος, στο Μπαλί της Ινδονησίας, οι συμμετέχουσες χώρες κατάρτισαν σχέδιο δράσης για την επίτευξη συμφωνίας για το μετά το 2012 διάστημα, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2009, όταν τα μέρη του UNFCCC θα συναντηθούν στην Κοπεγχάγη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024