Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣτην κυκλοφορία ως το 15αύγουστο η νέα κρεμαστή γέφυρα Αγιόκαμπου
Νομαρχία Λάρισας

Στην κυκλοφορία ως το 15αύγουστο η νέα κρεμαστή γέφυρα Αγιόκαμπου

Μέχρι το 15Αύγουστο αναμένεται να είναι έτοιμη και να παραδοθεί στην κυκλοφορία, ένα ακόμη έργο που κατασκευάζει η Νομαρχία Λάρισας στα παράλια του νομού. Πρόκειται για την κρεμαστή γέφυρα στη […]

Μέχρι το 15Αύγουστο αναμένεται να είναι έτοιμη και να παραδοθεί στην κυκλοφορία, ένα ακόμη έργο που κατασκευάζει η Νομαρχία Λάρισας στα παράλια του νομού. Πρόκειται για την κρεμαστή γέφυρα στη θέση `Πλατανόρεμα` ή `Πουρί Αγιόκαμπου`<...>στο δρόμο που συνδέει τον Αγιόκαμπο με τη Βελίκα.

Η γέφυρα, που αναμένεται να λύσει αρκετά προβλήματα, τόσο κυκλοφοριακά, όσο και στο θέμα των ενδεχόμενων πλημμυρών, είναι ιδιαίτερης αισθητικής (τύπου Καλατράβα) και αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για τα παράλια του νομού.

Ειδικότερα, τις μέρες αυτές, όπως διαπίστωσε και ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, που επιθεώρησε το έργο, οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Επιχωματώνονται οι προσβάσεις, τοποθετούνται κράσπεδα και κιγκλιδώματα και αποξηλώνονται οι σκαλωσιές. Ήδη ξεκίνησε και η κατασκευή των βάσεων στα σημεία πρόσβασης στη γέφυρα, και θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, ο χρωματισμός των κιγκλιδωμάτων και τέλος θα κατεδαφιστούν τα βοηθητικά υποστυλώματα καθώς και η παλαιά γέφυρα που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα την κυκλοφορία.

Το έργο θεωρείται σημαντικό καθώς έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πλημμυρών που δημιουργούταν κάθε φορά που το ρέμα Αγιοκάμπου κατέβαζε νερό, μεταφέροντας παράλληλα κορμούς, κλαδιά και άλλες φερτές ύλες οι οποίες εξαιτίας των μικρών ανοιγμάτων της παλαιάς γέφυρας λειτουργούσαν ως φράγμα εμποδίζοντας την έξοδο των υδάτων προς τη θάλασσα.

Η νέα γέφυρα, χάρη στο μεγάλο της άνοιγμα, δε θα έχει μεσόβαθρα και ως εκ τούτου δε θα εμποδίζει τη ροή του χειμάρρου. Θα έχει σχήμα άρπας, το μήκος της θα είναι 33,20 μέτρα, το πλάτος 14,60 μέτρα και ύψος της 2,20 μέτρα. Θα εξυπηρετεί τη διέλευση των οχημάτων ενώ μέριμνα έχει ληφθεί και για τους πεζούς με την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο άλλες δύο τέτοιες γέφυρες στον κόσμο που να έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα σχέδια του διάσημου Ισπανού Αρχιτέκτονα, η μια στη Αθήνα στην οδό Κατεχάκη και η άλλη στην Σεβίλλη της Ισπανίας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, αναμένεται να ανακουφίσει κυκλοφοριακά τη κίνηση των οχημάτων και παράλληλα να αναβαθμίσει αισθητικά όλη την περιοχή των παραλίων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024