Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιχείρηση καθαρισμού στο παραλιακό μέτωπο του Νέου Φαλήρου
Νομαρχία Πειραιά

Επιχείρηση καθαρισμού στο παραλιακό μέτωπο του Νέου Φαλήρου

Εργασίες καθαρισμού στο εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παραλιακό μέτωπο του Νέου Φαλήρου, από το ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έως και το οδικό […]

Εργασίες καθαρισμού στο εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παραλιακό μέτωπο του Νέου Φαλήρου, από το ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έως και το οδικό έργο του Κηφισού, ξεκίνησε<...>τη Δευτέρα η Νομαρχία Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα και σε συνεννόηση με την Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ.

Για τον σκοπό αυτό στην περιοχή βρέθηκαν από το πρωί πολυμελή συνεργεία καθαρισμού με φορτηγά και φορτωτές, τα οποία με δαπάνη της Νομαρχίας Πειραιά απομακρύνουν κάθε λογής απορρίμματα και μπάζα, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται εκτός από το παραλιακό μέτωπο και στις νησίδες πρασίνου κάτω και παραπλεύρως του οδικού συμπλέγματος του Νέου Φαλήρου παρουσία Αντινομαρχών Πειραιά. Λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου αλλά και του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Νομαρχίας Πειραιά, ο κ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «οι πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι σημαντικές, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται δεν είναι αρκετές προκειμένου να αφυπνίσουν την Κυβέρνηση από τον μακρύ λήθαργο στον οποίο έχει πέσει. Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και τέσσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, η μετα – Ολυμπιακή Κληρονομιά στην χώρα μας μαραζώνει. Χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα παραμένει αναξιοποίητη, εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, μακριά από τους πολίτες στους οποίους ανήκει. Ελπίζουμε ωστόσο μετά την πρωτοβουλία μας να τοποθετηθεί ο αναγκαίος ηλεκτροφωτισμός, να υπάρξει ελεγχόμενη πρόσβαση των αυτοκινήτων και σταθερή φύλαξη προκειμένου να διατηρηθεί η περιοχή σε καλή κατάσταση. Το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο έως το Μοσχάτο πρέπει να αξιοποιηθεί και τα Ολυμπιακά έργα να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου. Είναι καιρός επίσης να εκτελεστούν τα μεταολυμπιακά έργα που είχε δεσμευτεί η Πολιτεία”.

Και πρόσθεσε «η Κυβέρνηση έχει μέχρι σήμερα αποδειχθεί πολύ κατώτερη των προσδοκιών των πολιτών, με αποτέλεσμα το εθνικό όνειρο του 2004 να έχει μετατραπεί σε «εθνικό όνειδος». Μόλις έσβησε η λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί χάθηκαν και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για αξιοποίηση των χώρων που τους φιλοξένησαν και των έργων που μας κληροδότησαν. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια καθώς δεν πρόκειται απλά για μια ευκαιρία που χάθηκε, αλλά για τη δυνατότητα που υπάρχει ακόμα και σήμερα να αναβαθμιστεί δραστικά η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δυνατότητα που δυστυχώς δεν αξιοποιείται».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024