Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοπάδια μεδουσών στις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας

Κοπάδια μεδουσών στις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας

Πολλά και μεγάλα κοπάδια καφέ μεδουσών έχουν κάνει από τις αρχές του μήνα την εμφάνιση τους στις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, με τη βοήθεια των θαλάσσιων ρευμάτων από τη γείτονα […]

Πολλά και μεγάλα κοπάδια καφέ μεδουσών έχουν κάνει από τις αρχές του μήνα την εμφάνιση τους στις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, με τη βοήθεια των θαλάσσιων ρευμάτων από τη γείτονα χώρα Ιταλία. Οι παραθεριστές της περιοχής<...>μπορεί να ανησυχούν, αλλά οι επιστήμονες μιλούν για ένα φυσιολογικό φαινόμενο, επισημαίνοντας πως το τσίμπημα τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κυρίως σε όσους είναι αλλεργικοί.

Αιτία του φαινομένου, που σημειώνεται φέτος νωρίτερα από τις εκτιμήσεις των ειδικών, είναι τόσο η παγκόσμια κλιματική αλλαγή και η αύξηση της θερμοκρασίας, όσο και η μείωση των αρπακτικών ψαριών, που τρέφονται με αυτά τα ασπόνδυλα.

Μέδουσες έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Καβάλας και της Ξάνθης, ενώ οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εμφάνισης τους και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024