Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Αύγουστος 2008, 00:00

Αύξηση της τάξης του 1,3%, παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον μήνα Ιούλιο, αγγίζοντας τον αριθμό των 4,5 εκατομμυρίων επιβατών<...>

, ενώ αυξημένος κατά 2,1% παρουσιάστηκε και ο αριθμός κινήσεων αεροσκαφών (25.895), συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2007.

Ενώ γενικά η αεροπορική αγορά εμφανίζει πτωτικά σημάδια, στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης, αν και μικρή, οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για προορισμούς της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας, που ισορρόπησε αρκετά την κατάσταση, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αλλά και των υψηλών τιμών καυσίμων.

“Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως επηρεάζονται από τις ανοδικές τιμές των καυσίμων και το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, συνθήκες που πιθανότατα θα κρατήσουν για αρκετό καιρό ακόμη. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προχωρήσει ήδη σε περικοπές του αριθμού πτήσεων τους, ώστε να συγκρατήσουν τα έξοδα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα δύσκολο λειτουργικά περιβάλλον για όλους τους τομείς εναέριας κίνησης, που θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο του έτους” δήλωσε σχετικά ο CEO της Airport Authority, κ. Stanley Hui Hon-chung.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top