Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΦασούλας: Ο Πειραιάς χρειάζεται το τραμ
Δήμος Πειραιά

Φασούλας: Ο Πειραιάς χρειάζεται το τραμ

“Μια πόλη που ταλαιπωρείται από το κυκλοφοριακό χρειάζεται κάθε πρόσφορο μέσο μεταφοράς. Πολύ περισσότερο ένα σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον μέσο σταθερής τροχιάς, όπως το τραμ” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του […]

“Μια πόλη που ταλαιπωρείται από το κυκλοφοριακό χρειάζεται κάθε πρόσφορο μέσο μεταφοράς. Πολύ περισσότερο ένα σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον μέσο<...> σταθερής τροχιάς, όπως το τραμ” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Παναγιώτης Φασούλας.

Αναφερόμενος δε στις δράσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής επί του θέματος, ο κ. Φασούλας σημείωσε: “Οι παλινωδίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής για το σοβαρό αυτό ζήτημα οδήγησαν σε μεγάλη καθυστέρηση το έργο. Εμείς διαμορφώσαμε με το επιστημονικό μας επιτελείο μια νέα πρόταση, ώστε να αποτραπούν λάθη και να γίνει με σωστό τρόπο το έργο και πετύχαμε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Μεταφορών, που υιοθετεί την νέα πρόταση και προβλέπει σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τη πόλη.

Έχουμε ήδη εκπονήσει κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε το τραμ να συνδυαστεί με τη κυκλοφοριακή αναδιευθέτηση που έχει ανάγκη ο Πειραιάς, δηλαδή τις μονοδρομήσεις των δύο μεγάλων οδικών αξόνων της Γρηγορίου Λαμπράκη, ως εξόδου και της 34ου Συντάγματος ως εισόδου στη πόλη.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη και πρέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ να επισπεύσει την έγκρισή της ώστε το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στο Σεπτέμβρη. Παράλληλα, έχω ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σουφλιά για την έγκριση της μελέτης των μονοδρομήσεων, που εκκρεμεί στο Υπουργείο του.

Με το τραμ, αλλά και τις άλλες δράσεις που σχεδιάζουμε ο Πειραιάς γίνεται μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη που σέβεται το περιβάλλον”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024