Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Πιστοποιητικό Green Key σε δύο ξενοδοχεία της Κύπρου

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Αύγουστος 2008, 00:00

Το διεθνές σήμα ποιότητας για τουριστικές εγκαταστάσεις Green Key, το οποίο ενθαρρύνει τις ξενοδοχειακές μονάδες να συνεισφέρουν, μέσα από τις<...>

επιλογές τους, στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των φυσικών πόρων, εξασφάλισαν πρόσφατα δύο ξενοδοχεία της Κύπρου, που ανήκουν στην αλυσίδα Atlantica Hotels.

Το πιστοποιητικό Green Key, απένειμε το πρωί της Δευτέρας σε τελετή στη Λεμεσό, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, κα Φοίβη Κατσούρη, η οποία συνεχάρη τόσο τα ξενοδοχεία Atlantica Bay στη Λεμεσό και Atlantica Golden Beach στη Πάφο, όσο και τη CYMEPA (Cyprus Marine Environment Protection Association), που σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και άλλους φορείς, δημιούργησαν την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για το Green Key και περιέλαβαν την Κύπρο και σε αυτό το πρόγραμμα του διεθνούς, μη κερδοσκοπικού οργανισμού FEE (Foundation for Environmental Education).

“Πρόκειται για ένα διεθνές σήμα ποιότητας για τουριστικές εγκαταστάσεις, που ξεκίνησε το 1994 στη Δανία, για ξενοδοχεία και το 1998 η Γαλλία ενέταξε και κατασκηνωτικούς χώρους, ενώ σήμερα υπάρχουν κριτήρια και για πανδοχεία, εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις” επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, κ. Μιχάλης Ιερίδης.

Τα κριτήρια για συμπερίληψη στο πρόγραμμα αυτό, χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, την περιβαλλοντική διαχείριση, την επικοινωνία και εκπαίδευση και τα τεχνικά κριτήρια (εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, διαχωρισμός απορριμμάτων, χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων).

Τα κριτήρια για την Κύπρο, υποβλήθηκαν για έγκριση το Σεπτέμβριο του 2007 και εγκρίθηκαν από τη Διεθνή Συντονιστική Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2008, ενώ επικυρώθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του FEE τον Ιούνιο. Η Κύπρος, μαζί με την Ιορδανία, τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία, αποτελούν τις νέες χώρες που εντάσσονται στο πρόγραμμα, ενώ ήδη συμμετέχουν άλλες 12 χώρες με πάνω από 550 τουριστικές εγκαταστάσεις (Πορτογαλία, Ολλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Γαλλία, Εσθονία, Δανία, Ιταλία, Βέλγιο, Μαρόκο, Τυνησία).

Ο κ. Ιερίδης τόνισε τη σημασία της συμπερίληψης κυπριακών ξενοδοχείων στο διεθνές σήμα Green Key, καθώς, όπως είπε, αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών. Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον και άλλα ξενοδοχεία της Κύπρου για εφαρμογή των κριτηρίων, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτά στο Green Key.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top