Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θεσσαλονίκη: Τα βρήκαν λεωφορειούχοι και Νομαρχία για την μεταφορά των μαθητών

Δώρα Σγάρτσου - 27 Αύγουστος 2008, 00:00

Συμφωνία μεταξύ των λεωφορειούχων και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για το έργο της μεταφοράς των μαθητών για το νέο σχολικό έτος 2008-2009 επιτεύχθηκε στην προχτεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην<...>

αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Νομάρχη και Αντινομάρχη Παιδείας, κ. Διονύση Ψωμιάδη και τη συμμετοχή της Αντινομάρχη Ανάπτυξης, κας Ιωάννας Τζάκη, του Αντινομάρχη Τουρισμού, κ. Γιώργου Τσαμασλή και του εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου στη Διεύθυνση Εμπορίου, κ. Δημήτρη Ευθυμιάδη.

Σε δήλωσή του ο Νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη εξέλιξη της υπόθεσης. «Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από το Σεπτέμβριο», διαβεβαίωσε ο Νομάρχης. «Οι αγώνες μας για τη μεταφορά των μαθητών έδωσαν καρπούς και επιτύχαμε όχι μόνο την εξόφληση των χρεών, αλλά και σημαντική ενίσχυση του προϋπολογισμού μας για το έργο».

Ο κ. Τσαμασλής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των λεωφορειούχων την ομαλή εκταμίευση των εκκρεμών οφειλών του 2007 μέχρι το τέλος του 2008, έπειτα από τις επιτυχημένες παρεμβάσεις του Νομάρχη προς τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς επίσης και τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για το έργο της μεταφοράς των μαθητών από 4 σε 8 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα επιτρέψει στο εξής την κάλυψη του πραγματικού κόστους του έργου.

Ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε στη μέριμνα της Νομαρχίας για την επίσπευση των διαδικασιών για τις νέες συμβάσεις εν όψει του νέου σχολικού έτους, ενώ αναφέρθηκε και στην ύπαρξη προσυμβατικού ελέγχου για το σύνολο των συμβάσεων, που θα απαιτήσει την καλή συνεργασία των λεωφορειούχων και, ενδεχομένως, την ολιγοήμερη δωρεάν παροχή υπηρεσιών από μέρους τους έως την τελική έγκριση των συμβάσεων.

«Το θέμα της καθυστέρησης των οφειλών προς τους λεωφορειούχους αναδείχθηκε από τον ίδιο το Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος έδωσε στο ζήτημα πανελλαδική διάσταση», τόνισε ο κ. Τσαμασλής, ενώ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος, κ. Αθανάσιος Γκαγκαμάνης ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη σημαντική βοήθειά του στην ανάδειξη του προβλήματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top