Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπάντηση ΥΠ.ΠΟ. σε ερώτηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Απάντηση ΥΠ.ΠΟ. σε ερώτηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Το θέμα της ελλιπούς υδροδότησης και πυροπροστασίας, αλλά και της συντήρησης αρχαιολογικών μνημείων, όπως ο Τάφος των Λεόντων σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας, τις Μυκήνες, […]

Το θέμα της ελλιπούς υδροδότησης και πυροπροστασίας, αλλά και της συντήρησης αρχαιολογικών μνημείων, όπως ο Τάφος των Λεόντων σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας, τις Μυκήνες, έφερε στη Βουλή με σχετική<...>ερώτησή της η βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κα `Αννα Φιλίνη.

Δεδομένων των παραπάνω προβλημάτων, η βουλευτής έθεσε συγκεκριμένα τρία ερωτήματα:

  1. «Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το ΥΠ.ΠΟ για τη στερέωση των ετοιμόρροπων λίθων και την καταγραφή των καθιζήσεων που έχουν καταγραφεί στο ΒΑ Τείχος;»
  2. «Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το ΥΠ.ΠΟ ώστε να εξασφαλιστεί για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών άρτια υδροδότηση και συστηματική πυροπροστασία που να τον αναβαθμίζει και να τον προστατεύει;»
  3. «Εφόσον ο αριθμός των εργατών που απασχολούνται στο έργο της αποψίλωσης -που είναι απαραίτητη για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών- δεν επαρκεί, πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις;»


Στα τρία παραπάνω ερωτήματα το Υπουργείο Πολιτισμού ανέφερε αντιστοίχως τα εξής:

  • Ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του έχουν προβεί: «στην υλοποίηση του καθαρισμού των πωρόλιθων του δρόμου στον Τάφο των Λεόντων που διενεργείται από ομάδα έμπειρων συντηρητών και στη σύνταξη ειδικής μελέτης για την αποκατάσταση και συντήρηση του παρά την παραστάδα τμήματος του δυτικού αναλήμματος του δρόμου του θολωτού Τάφου των Λεόντων η οποία πρόκειται να εισαχθεί στο ΚΑΣ για την κατά νόμον γνωμοδότηση».
  • Ότι οι Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ έχουν προβεί «στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την ύδρευση και την πυρασφάλεια του άμεσου της ακροπόλεως περιβάλλοντα χώρου, η οποία θα τροφοδοτεί τον αρχαιολογικό χώρο από τη γεώτρηση που παραχώρησε ο Δήμος Μυκηναίων στο Έργο των Μυκηνών».

Τέλος, σχετικά με το τρίτο ερώτημα για το έργο της αποψίλωσης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η κα Φιλίνη, το ΥΠ.ΠΟ στην απάντησή του δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο κατά πόσον επαρκεί ο αριθμός των εργατών γι’ αυτό το τόσο σημαντικό για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών έργο και αν πρόκειται να προβεί σε νέες προσλήψεις.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024