Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Πολιτισμού

Θωρακισμένος από πυρκαγιές ο αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας

Δώρα Σγάρτσου - 29 Αύγουστος 2008, 00:00

Στη διαβεβαίωση πως ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας και ειδικότερα ο Κρόνιος λόφος είναι πλέον πλήρως θωρακισμένοι απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιών, προχώρησε χτες το Υπουργείο Πολιτισμού<...>

με σχετική του ανακοίνωση.
 
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: “Ο Κρόνιος λόφος διαθέτει ένα σύστημα πυροπροστασίας. Περιμετρικά υπάρχουν 13 πυροσβεστικοί κρουνοί, ενώ σε όλη την έκταση του τοποθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σύστημα άρδευσης που μεταφέρει νερό έως την κορυφή του λόφου.

Επιπλέον με τη λειτουργία του νέου συστήματος πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, με νέους εκτοξευτήρες νερού και κρουνούς αλλά και την αντικατάσταση του εξοπλισμού, θωρακίζεται περιμετρικά ο λόφος από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τη μελέτη επέκτασης του συστήματος πυρασφάλειας οι υπάρχουσες δεξαμενές νερού επαρκούν για την κάλυψη και των νέων αναγκών που δημιουργούνται στο σύστημα.

Το ενδεχόμενο τοποθέτησης νέου συστήματος πυρασφαλείας στον Κρόνιο -αυτή την περίοδο- κρίθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες και το ΚΑΣ ότι θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα και ζημιές στο ίδιο το μνημείο, καθώς το έδαφος δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη και υπάρχει κίνδυνος διαβρώσεων ή κατολισθήσεων.

Επιπροσθέτως μετά την ολοκλήρωση των αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών και φυτοκομικών έργων και την ανάκτηση της συνοχής του εδάφους δρομολογείται συμπληρωματική μελέτη ήπιας επέκτασης του συστήματος πυροπροστασίας στο λόφο- μνημείο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top