Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΘωρακισμένος από πυρκαγιές ο αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας
Υπουργείο Πολιτισμού

Θωρακισμένος από πυρκαγιές ο αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας

Στη διαβεβαίωση πως ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας και ειδικότερα ο Κρόνιος λόφος είναι πλέον πλήρως θωρακισμένοι απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιών, προχώρησε χτες το Υπουργείο Πολιτισμούμε σχετική του ανακοίνωση. Όπως […]

Στη διαβεβαίωση πως ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας και ειδικότερα ο Κρόνιος λόφος είναι πλέον πλήρως θωρακισμένοι απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιών, προχώρησε χτες το Υπουργείο Πολιτισμού<...>με σχετική του ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: “Ο Κρόνιος λόφος διαθέτει ένα σύστημα πυροπροστασίας. Περιμετρικά υπάρχουν 13 πυροσβεστικοί κρουνοί, ενώ σε όλη την έκταση του τοποθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σύστημα άρδευσης που μεταφέρει νερό έως την κορυφή του λόφου.

Επιπλέον με τη λειτουργία του νέου συστήματος πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, με νέους εκτοξευτήρες νερού και κρουνούς αλλά και την αντικατάσταση του εξοπλισμού, θωρακίζεται περιμετρικά ο λόφος από τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τη μελέτη επέκτασης του συστήματος πυρασφάλειας οι υπάρχουσες δεξαμενές νερού επαρκούν για την κάλυψη και των νέων αναγκών που δημιουργούνται στο σύστημα.

Το ενδεχόμενο τοποθέτησης νέου συστήματος πυρασφαλείας στον Κρόνιο -αυτή την περίοδο- κρίθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες και το ΚΑΣ ότι θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα και ζημιές στο ίδιο το μνημείο, καθώς το έδαφος δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη και υπάρχει κίνδυνος διαβρώσεων ή κατολισθήσεων.

Επιπροσθέτως μετά την ολοκλήρωση των αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών και φυτοκομικών έργων και την ανάκτηση της συνοχής του εδάφους δρομολογείται συμπληρωματική μελέτη ήπιας επέκτασης του συστήματος πυροπροστασίας στο λόφο- μνημείο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024