Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ερώτηση - παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη

Στην Κομισιόν η σκανδαλώδης υπόθεση αποχαρακτηρισμού της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο

Δώρα Σγάρτσου - 11 Σεπτέμβριος 2008, 00:00

Στην Κομισιόν φέρνει με ερώτηση - παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, τον σκανδαλώδη αποχαρακτηρισμό της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο, που ανήκει στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000<...>

και απειλείται πλέον με τσιμεντοποίηση, ζητώντας από την Επιτροπή να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην προχωρήσουν τα σχέδια περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

“Τη στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το αρμόδιο Δασαρχείο Μολάων δηλώνουν άγνοια για το γεγονός ότι η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura”, υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης, 6,6 στρέμματα της παραλίας αποχαρακτηριστήκαν από δασική έκταση, υπό αμφιλεγόμενης νομιμότητας συνθήκες, προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Επιπλέον 37 στρέμματα έχουν ήδη πωληθεί και άλλα 20 στρέμματα τελούν υπό πώληση. Ενδεχόμενοι νέοι αποχαρακτηρισμοί θα έχουν ως συνέπεια την οικοδόμηση έκταση γης συνολικά 63,6 στρεμμάτων”.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: “Ο περιφερειάρχης, ο αρμόδιος δασάρχης, οφείλουν να προασπίσουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Το υποκριτικό πινγκ- πονγκ αλληλομετάθεσης ευθυνών ευνοεί το μεθοδευόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι συναρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top