Τελευταία νέα
Δήμος Αθηναίων

Ξεκίνησε το Green Design Festival

Στην Πλατεία Συντάγματος «χτυπάει» από προχτές το βράδυ η καρδιά του Green Design Festival, του πρώτου πράσινου πολιτισμικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό μη κυβερνητικό φορέα BrainLab, υπότην […]

Στην Πλατεία Συντάγματος «χτυπάει» από προχτές το βράδυ η καρδιά του Green Design Festival, του πρώτου πράσινου πολιτισμικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό μη κυβερνητικό φορέα BrainLab, υπό<...>την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Οκτωβρίου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Δημόπουλος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Το Green Design Festival αποτελεί μια πρωτότυπη, υπαίθρια, δωρεάν πολιτισμική δράση, στο πλαίσιο της οποίας, ολόκληρη η πόλη της Αθήνας θα μετατραπεί σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων για το πώς η ζωή μας και η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος επισκέφτηκε την υπαίθρια έκθεση, που έχει στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στην Πλατεία Συντάγματος χαιρόμαστε ένα διαφορετικό Φεστιβάλ. Ένα πράσινο Φεστιβάλ γεμάτο έξυπνες, νέες, ευρηματικές ιδέες, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο καθώς πολλά από τα αντικείμενα που πετάμε είτε στο δρόμο είτε στους κάδους απορριμμάτων, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και να κάνουμε απίστευτα πράγματα. Όπως για παράδειγμα ένα εκπληκτικό φωτιστικό που είδα και το οποίο έχει κατασκευαστεί από πλαστικά μπουκαλάκια. Aλλωστε, ό, τι υπάρχει σε αυτό εδώ τον χώρο προέρχεται από ανακυκλώσιμο υλικό. Πιστεύω ότι αυτό τον στόχο, το Φεστιβάλ θα τον επιτύχει, γιατί ήδη από την πρώτη ημέρα είναι γεμάτο από νέους ανθρώπους και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Καλώ όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους να επισκεφτούν την έκθεση τις επόμενες ημέρες για να δουν, να μάθουν, να ευαισθητοποιηθούν και να προσπαθήσουν να μιμηθούν. Και τους καλώ να πάνε όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας, όπου πραγματοποιούνται και άλλες δράσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο οποίος σήμανε την «εκκίνηση» των εκδηλώσεων, ανέφερε: «Αρχίζει ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό περιβαλλοντικό γεγονός στην πόλη μας, το οποίο θα εξαπλωθεί σε 15-20 σημεία όλης της πόλης τις προσεχείς δύο εβδομάδες. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την αξία της Τέχνης συνδράμουν στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του αστικού μας περιβάλλοντος και μας κάνει να σκεφτούμε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας στην καθημερινότητά μας.

Μπορούμε όλοι να καταφέρουμε και να κάνουμε την πόλη της Αθήνας μία σύγχρονη οικολογική νησίδα, τηρώντας μια άλλη βασική αρχή- εκτός αυτής της ανακύκλωσης- της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Υλικά, τα οποία θεωρούμε άχρηστα, ενώ στην πραγματικότητα έχουν ακόμα πολλά να μας δώσουν διότι δεν έχει τελειώσει ακόμη ο χρόνος ζωής τους. Και πραγματικά είδαμε στην έκθεση μαζί με το Δήμαρχο Αθηναίων πως υπάρχουν πολλά υλικά με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε μικρά έργα τέχνης.

Θέλω να πιστεύω πως όσοι βρισκόμαστε εδώ θα διαδώσουμε τα σημαντικά μηνύματα που το Φεστιβάλ έχει αναδείξει. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι μαζί τη δύναμη για να κάνουμε την Αθήνα πιο πράσινη και πιο ανθρώπινη».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024