Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜεγάλο το κενό της XL και στην αγορά της Κύπρου

Μεγάλο το κενό της XL και στην αγορά της Κύπρου

Σοβαρό πλήγμα και στον τουρισμό της Κύπρου επέφερε η είδηση χρεοκοπίας του τρίτου μεγαλύτερου βρετανικού τουριστικού οργανισμού, XL. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΛειτουργόςΑ` του […]

Σοβαρό πλήγμα και στον τουρισμό της Κύπρου επέφερε η είδηση χρεοκοπίας του τρίτου μεγαλύτερου βρετανικού τουριστικού οργανισμού, XL. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός<...>Α` του ΚΟΤ, κ. Χρήστος Μούστρας, προκειμένου να καλυφτεί το κενό που άφησε η XL Airways, εστιάζει τις δράσεις του σε δύο επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μούστρα, το κλείσιμο της XL, μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Βρετανίας, έχει αφήσει ένα κενό 10.000 τουριστών, οι οποίοι επρόκειτο να έλθουν στην Κύπρο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός αφίξεων Βρετανών τουριστών στην Κύπρο κατά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2008 μέσω της XL ήταν 70.000 τουρίστες.

Ηδη, όπως πρόσθεσε ο κ. Μούστρας, ο ΚΟΤ ξεκίνησε επαφές με τους διάφορους οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρίες, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κενές θέσεις για την Κύπρο μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Σημειώνεται ότι οι τουρίστες που έχουν κλείσει πακέτα μέσω οργανωτών ταξιδίων για να έλθουν στην Κύπρο είναι καλυμμένοι από τη νομοθεσία της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας, είτε με εκτέλεση του ταξιδιού τους με άλλο αερομεταφορέα, είτε να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

«Ο στόχος είναι αυτός ο αριθμός (οι 10.000 αφίξεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μέσω της XL) να έλθουν στην Κύπρο, αλλά εξαρτάται από τον ίδιο τον πελάτη», είπε ο κ. Μούστρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024