Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Lufthansa εξαγοράζει στρατηγικό μερίδιο της Brussels Airlines

Η Lufthansa εξαγοράζει στρατηγικό μερίδιο της Brussels Airlines

Οι αερογραμμές των Βρυξελλών επιβιβάζονται σε νέο μέλλον με τη Lufthansa. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, κ. Wolfgang Mayrhuber και ο διευθύνων σύμβουλος της SN Airholding, κ. Eitienne Davignon υπέγραψαν […]

Οι αερογραμμές των Βρυξελλών επιβιβάζονται σε νέο μέλλον με τη Lufthansa. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, κ. Wolfgang Mayrhuber και ο διευθύνων σύμβουλος της SN Airholding, κ. Eitienne Davignon υπέγραψαν συμφωνία, η οποία<...>προβλέπει αρχικά μερίδιο στην SN Airholding SA/NV και, σαν δεύτερο βήμα, την πλήρη ενσωμάτωση του Bελγικού αερομεταφορέα στο Lufthansa group. Για την εγκυρότητα της, η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και της επιτροπής Εποπτείας της Lufthansa καθώς και του διοικητικού Συμβουλίου και των μετόχων της SN Airholding SA/NV.

Σε πρώτη φάση, η Lufthansa αποκτά μερίδιο 45% της SN Airholding SA/NV αντί 65 εκατ. ευρώ από αύξηση κεφαλαίου. Κατόπιν, αφού εξασφαλίσει τα δικαιώματα εναέριας κυκλοφορίας της Brussels Airlines, η Lufthansa θα έχει την επιλογή να εξαγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας το 2011. Τότε θα έρθει ολοκληρωτικά στην κυριότητα της ο Βελγικός αερομεταφορέας.

Η αξία του υπόλοιπου 55% εξαρτάται από παράγοντες σχετικούς με την απόδοση και έτσι το κόστος για την ολοκληρωτική απόκτηση των αερογραμμών των Βρυξελλών μπορεί να ανέλθει στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρότυπο συγχώνευσης που συνέταξαν οι εταιρίες από κοινού, διαμορφώνεται στις ίδιες γραμμές επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ Lufthansa και Swiss: Προβλέπει ότι οι αερογραμμές των Βρυξελλών θα λειτουργούν κατά ένα μεγάλο μέρος σαν ανεξάρτητη εταιρεία στην όμιλο της Lufthansa, υποκείμενη σε συγκεκριμένους στόχους, στρατηγικές οδηγίες και τους δικούς της οικονομικούς πόρους. Επίσης, ορίζει ότι η Brussels Αirlines θα πρέπει να διατηρήσει την έδρα και τη διαχείρισή της στις Βρυξέλλες. Η εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτύσσει δυνάμεις κάτω από τη γνωστή επωνυμία με τα δικά της αεροσκάφη και πληρώματα, τονίζοντας τα τοπικά πλεονεκτήματά της στη Βελγική αγορά, πλεονεκτήματα που περιλαμβάνουν και ένα δίκτυο σταθμών και διηπειρωτικών συνδέσεων.

Οι κόμβοι της Lufthansa στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο και τη Ζυρίχη θα συμπληρώνουν τις γενικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους πελάτες σύμφωνα με τις δυνατότητες της αγοράς, τις προτιμήσεις τους και το κόστος. Η συγχώνευση έχει σχεδιαστεί με τρόπο που θα επιτρέπει στη Brussels Airlines να λειτουργεί σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, να εξελιχθεί περισσότερο, να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και να αυξήσει την απόδοση της με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες και στο προσωπικό βελτιωμένες μακροχρόνιες προοπτικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, κ. Wolfgang Mayrhuber υπογράμμισε ότι η συγχώνευση των δυνάμεων ήταν απαραίτητη και λογική, προκειμένου να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η απόδοση κερδών. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Η Brussels Airlines και η Lufthansa, δύο αερογραμμές των οποίων οι υπηρεσίες συμπληρώνουν ιδανικά η μια την άλλη και που απολαμβάνουν μια άριστη φήμη πέρα των εγχώριων αγορών, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερους προορισμούς, βελτιωμένες συνδέσεις, αμοιβαία χρήση των προγραμμάτων frequent flyer, εκτεταμένη χρήση των lounges, παράγοντες που θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα των χαρτοφυλακίων και των δύο εταιριών. Το Βέλγιο και η Γερμανία καθώς επίσης και τα μέλη της Star Alliance θα επωφεληθούν από τη συγχώνευση.
Η συμμαχία θα συμβάλει και στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αεροπορίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι μόνο μια ισχυρή και οικονομικά επιτυχής δομή στις αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης μπορεί να παρέχει τις ποιοτικές διεθνείς συνδέσεις που απαιτούνται από τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και βιομηχανία και να προσφέρει στους υπαλλήλους μακροπρόθεσμες προοπτικές»
.

Ο κ. Etienne Davignon φάνηκε ικανοποιημένος με το επιτυχημένο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τη Lufthansa: “Το κοινό μέλλον με τη Lufthansa μας παρέχει τις καλύτερες πιθανότητες για επιτυχή λειτουργία έναντι στον ανταγωνισμό. Οι πολλαπλοί κόμβοι και εταιρίες στο group της Lufthansa αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη σταθερότητα και τη μελλοντική ανάπτυξη της Brussels Airlines”.

Με την εξαγορά του Βελγικού αερομεταφορέα, η Lufthansa θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίο διεθνή μεταφορέα. Μέσω της βελτιωμένης πρόσβασης στην σημαντική και ελκυστική Ευρωπαϊκή αγορά με την τεράστια οικονομική δυνατότητα και κινητικότητα, η Lufthansa θα πάρει προβάδισμα στον ανταγωνισμό. Η Brussels Airlines και το ισχυρό δίκτυο της στην Αφρική, θα ωφεληθούν από τους επιπρόσθετους πελάτες, ειδικά για τις συνδέσεις από τον κόμβο των Βρυξελλών.

Στο κοινό τους μέλλον, η Lufthansa και η Brussels Airlines θα ωφεληθούν επιπλέον από οικονομικές συμπράξεις κερδών και δαπανών, που είναι πιθανό να ανέλθουν βαθμιαία σε ποσά εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στα τρία έτη από την έγκριση της ρύθμισης.

Η Lufthansa και η Brussels Airlines – οι αριθμοί

Οι εταιρίες του ομίλου της Lufthansa μετέφεραν 63 εκατομμύρια επιβάτες σε 208 προορισμούς τον περσινό χρόνο. Συνολικά 5.8 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν με την Brussels Αirlines. Οι αερογραμμές των Βρυξελλών δραστηριoποιούνται σε ένα δίκτυο που καλύπτει 62 προορισμούς. Η συγχώνευση θα προσθέσει περαιτέρω 12 προορισμούς στο δίκτυο της Lufthansa, αλλά ο αντίστοιχος αριθμός για τους πελάτες της Brussels Airlines είναι 133. Η Lufthansa απασχολεί περίπου 105.000 υπαλλήλους και έχει στο δυναμικό της έναν στόλο 513 αεροσκαφών. Η Brussels Airlines έχει στόλο 49 αεροσκαφών και εργατικό δυναμικό περίπου 3.000 άτομα προσωπικό.

Συναλλαγές

  1. Εξαγορά 45 τοις εκατό της SN Airholding SA/NV μετά από την έγκριση ρύθμισης
  2. Ανάπτυξη του κοινού χαρτοφυλακίου
  3. Έναρξη της διαδικασίας αποδοχής στα μέλη της Star Alliance
  4. Προσαρμογή και διατήρηση των δικαιωμάτων εναέριας κυκλοφορίας
  5. Πλήρης ανάληψη της SN Airholding SA/NV και της Brussels Airlines μετά από την εξασφάλίση των δικαιωμάτων
  6. κυκλοφορίας, η οποία θα μπορεί να ασκηθεί από το 2011.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024