Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επικεφαλής Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ερώτηση Λαμπρινίδη για την παραχώρηση προσωπικών δεδομένων ευρωπαίων επιβατών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Σεπτέμβριος 2008, 00:00

"Αν ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, όπως φημολογείται έντονα για την Alitalia, έχουν συμφωνήσει να παραδίδουν στις βρετανικές αρχές ασφαλείας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ευρωπαίων πολιτών, που ταξιδεύουν προς ή από την Αγγλία, και μάλιστα χωρίς τη γνώση και συναίνεσή τους...

“Αν ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, όπως φημολογείται έντονα για την Alitalia, έχουν συμφωνήσει να παραδίδουν στις βρετανικές αρχές ασφαλείας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ευρωπαίων πολιτών, που ταξιδεύουν προς<...>

ή από την Αγγλία, και μάλιστα χωρίς τη γνώση και συναίνεσή τους, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μία κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών νόμων για την προστασία των δεδομένων” επεσήμανε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες”, τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, “η διοίκηση της Ολυμπιακής και η ελληνική κυβέρνηση οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα αν τους έχουν γίνει αντίστοιχες κρούσεις από τις βρετανικές αρχές για την παράδοση στοιχείων `PNR` και, αν ναι, τι απάντηση έχουν δώσει”.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα του Έλληνα Ευρωβουλευτή προς την Ε.Ε. έχουν ως εξής: “Mπορεί να επιβεβαιώσει η Επιτροπή τις πληροφορίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί από κάποιες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες να παραδίδουν στις βρετανικές αρχές στοιχεία PNR για πτήσεις από και προς τη χώρα; Aν ναι, στη βάση ποιού ευρωπαϊκού ή εθνικού νόμου ή ποιάς συμφωνίας με τις αεροπορικές εταιρείες συμβαίνει αυτό; Σε ποιες εταιρίες έχουν απευθύνει οι βρετανικές αρχές το παραπάνω αίτημα; Συμπεριλαμβάνονται ανάμεσά τους και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές;”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top