Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση 10% της τουριστικής κίνησης από Ιταλία

Θάνος Ξυδόπουλος - 27 Φεβρουάριος 2001, 00:00

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Ιταλία<.> προς την Ελλάδα σε σχέση με το 2000, που θα<...>

ξεπεράσει το 10% αναμένεται για το 2001.

Αυτή είναι η πρόβλεψη - εκτίμηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Ευγένιου Γιαννακόπουλου, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης BIT 2001.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, στην εξέλιξη αυτή θα συμβάλει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω των κινήτρων που θα δοθούν, η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού που καλύπτουν τα οικολογικά και τα οικοτουριστικά ενδιαφέροντα των Ιταλών, καθώς και η προώθηση του τουρισμού από την Νότιο Ιταλία προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις επαφές του, ο κ. Γιαννακόπουλος:

Διαπίστωσε ότι το κίνητρο των 40 ευρώ ανά τουρίστα, που θα δοθεί για τους διακινούμενους τους μήνες Μάρτιο και Νοέμβριο, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, έγινε ενθουσιωδώς δεκτό από την ιταλική τουριστική αγορά, η οποία - όπως ανέφεραν εκπρόσωποί της - θα αξιοποιήσει στο έπακρο την δυνατότητα αυτή.
Συμφώνησε να ξεκινήσουν δύο πιλοτικά προγράμματα για οικοτουρισμό από την Ιταλία προς την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς και με προορισμό την Ιεράπετρα και την Τήλο. Τα προγράμματα αυτά, θα διαμορφωθούν και θα υλοποιηθούν, από την προσεχή τουριστική περίοδο.
Συμφώνησε στην υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης του τουρισμού από τη Νότιο Ιταλία προς την Ελλάδα. Τα προγράμματα αυτά αφορούν ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως μαθητές, συνταξιούχους κ.λπ., οι οποίες μπορούν να διακινούνται με πλοίο, λόγω της μικρής απόστασης και να έχουν χαμηλότερο κόστος στο τουριστικό πακέτο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top