Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΣημαντική πρωτοβουλία ανάπτυξης για νησιά και μικρές περιοχές
Πανελλήνιο Συνέδριο στη Μήλο

Σημαντική πρωτοβουλία ανάπτυξης για νησιά και μικρές περιοχές

Η διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά και τις μικρές περιοχές μέσα από την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι το θέμα του συνεδρίου με τίτλο «Εναλλακτικός τουρισμός και διαχείριση περιβάλλοντος σε μικρές ή / και νησιωτικές περιοχές»

Η διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά και τις μικρές περιοχές μέσα από την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι το θέμα του συνεδρίου με τίτλο «Εναλλακτικός τουρισμός<...>και διαχείριση περιβάλλοντος σε μικρές ή / και νησιωτικές περιοχές», που διοργανώνεται στη Μήλο (Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος»), από 2-4 Οκτωβρίου από την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων Α.Ε. με την συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Στο συνέδριο θα εξεταστούν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού, μέσω της αξιοποίησης των φυσικών πόρων μιας περιοχής, αλλά με όρους και προϋποθέσεις τέτοιες, ώστε αυτή να μην προσβάλλει την οικολογική ισορροπία της. Οι εισηγήσεις θα εστιαστούν στις μη αστικές, μικρές ή νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, ερευνώντας και αναδεικνύοντας δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης του οικοτουρισμού, αλλά και άλλων ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, οι εξής ενότητες:


  1. Οικοτουρισμός και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού στα νησιά

  2. Συνεδριακός τουρισμός εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων

  3. Το φυσικό τοπίο ως πόρος για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού


Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, φορέων, ΜΚΟ, καθώς και επιχειρήσεις από το χώρο του τουρισμού, των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024