Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη ύλη του τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Σεπτέμβριος 2008, 00:00

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, απεύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: "Στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς της εποχής μας, η Ελλάδα καλείται να καταστεί μια δύναμη βιώσιμη...

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, απεύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: “Στους δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς της εποχής μας, η Ελλάδα<...>

καλείται να καταστεί μια δύναμη βιώσιμη, σύγχρονη και ανταγωνιστική, προκειμένου να δημιουργήσουμε ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για τα χρόνια που έρχονται.

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου στην εφαρμογή μιας νέας τουριστικής πολιτικής, η οποία δίνει έμφαση στη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, στην ποιότητα, στο περιβάλλον και στην βιωσιμότητα, εκείνο το οποίο έχουμε καταστήσει σαφές είναι ότι ακολουθούμε ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο ξεπερνά τα μονοδιάστατα παρωχημένα κλισέ του παρελθόντος και διασφαλίζει στη χώρα μας ένα κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον ασφαλές.

Η ποιότητα που θέλουμε να προσδώσουμε στον τουρισμό της Ελλάδας είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη με την μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας: τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, στην οποία είναι αφιερωμένος ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό η στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθούμε στον τομέα του τουρισμού έχει έντονη περιβαλλοντική αύρα. Ακολουθούμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν ασελγεί στο περιβάλλον. Που δεν ασελγεί στο «σπίτι» μας. Στο σπίτι που ζούμε εμείς και οι επόμενες γενιές. Στη μάχη που δίνουμε για την εδραίωση της Ελλάδας μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών, η προστασία του περιβάλλοντος είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε αναλάβει. Γιατί το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη ύλη του φυσικού μας αντικειμένου, που είναι ο τουρισμός.

Η μάχη της ποιότητας και του περιβάλλοντος είναι μια μάχη την οποία πρέπει να κερδίσουμε. Η χώρα μας πρωταγωνιστεί πλέον μέσα από ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο και ελκυστικό μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο που δίνει έμφαση στην ποιότητα, στην παιδεία και στις νέες τεχνολογίες, που  αναδεικνύει τον εξειδικευμένο τουρισμό, καθιερώνει τον «πράσινο» τουρισμό και βάζει την περιβαλλοντική συνείδηση στην ατζέντα του τουριστικού χάρτη.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι η ίδια η Ελλάδα. Αυτό είναι το όραμα μας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top