Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈρευνα για την απουσία ελεγκτή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης διέταξε ο Χατζηδάκης

Έρευνα για την απουσία ελεγκτή στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης διέταξε ο Χατζηδάκης

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, συνέβη και αυτό! Χτες το πρωί, προσέγγισαν το αεροδρόμιο Μυτιλήνης δύο πτήσεις – μια από Αθήνα και μια από Σλοβακία, αλλά η προσγείωση τους καθυστέρησε […]

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, συνέβη και αυτό! Χτες το πρωί, προσέγγισαν το αεροδρόμιο Μυτιλήνης δύο πτήσεις – μια από Αθήνα και μια από Σλοβακία, αλλά η προσγείωση τους καθυστέρησε λιγάκι, λόγω απουσίας του ελεγκτή εναέριας<...>κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τα δύο αεροσκάφη να κάνουν βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο για μισή ώρα περίπου.

Έπειτα από εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΑ: “Στις 06:30 πμ είχε προγραμματιστεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης η άφιξη των πτήσεων SVK 2050 από τη Σλοβακία και OAL 570 από Αθήνα. Η ώρα έναρξης λειτουργίας του αερολιμένα ήταν 05:30 πμ, όμως ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας της πρωινής βάρδιας, καθυστέρησε να προσέλθει στον αερολιμένα και όταν τα δύο αεροσκάφη προσέγγισαν το αεροδρόμιο, κατευθύνθηκαν στον εναέριο χώρο αναμονής (holding), και τον απόλυτο έλεγχο των πτήσεων ανέλαβε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ).

Η αναμονή διήρκεσε 25-30 λεπτά και στο διάστημα αυτό τα δύο αεροπλάνα κινούντο με απόλυτη ασφάλεια. Εντωμεταξύ, έτερος ελεγκτής ανέλαβε καθήκοντα και τα δύο αεροπλάνα προσγειώθηκαν στις 06:57 και 07:04 π.μ.”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024