Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή“Breathtaking Athens” είναι η νέα επικοινωνιακή ταυτότητα της Αθήνας
Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας

“Breathtaking Athens” είναι η νέα επικοινωνιακή ταυτότητα της Αθήνας

Η αποστολή και το πλάνο δράσεων της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας (ΕΤΟΑΑ) με στόχο την προώθηση της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και την καθιέρωσή της Πόλης μεταξύ των κορυφαίων προορισμών αστικού και επαγγελματικού τουρισμού διεθνώς, παρουσιάστηκαν εχθές κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης…

Η αποστολή και το πλάνο δράσεων της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας (ΕΤΟΑΑ) με στόχο την προώθηση της Αθήνας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και την καθιέρωσή της Πόλης μεταξύ των κορυφαίων προορισμών αστικού και επαγγελματικού τουρισμού διεθνώς<...>, παρουσιάστηκαν εχθές κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Προλογίζοντας την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για την πόλη της Αθήνας και την ισχυρή βούληση του Δήμου Αθηναίων να συμβάλει ουσιαστικά για την περαιτέρω ενίσχυση του ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο νέο πρόσωπο της Αθήνας και στη σύνδεση του τουρισμού με την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτισμική ταυτότητα της πόλης.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΟΑΑ κ. Αθανάσιος Σπυράκος αναφέρθηκε στον ευέλικτο και ουσιαστικό τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, την εξειδικευμένη στελέχωση της καθώς και τον στόχο της να λειτουργήσει ως πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Από αριστερά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΟΑΑ κύριος Γιώργος Τσακίρης,  ο Πρόεδρος της ΕΤΟΑΑ κύριος Αθανάσιος Σπυράκος ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κύριος Ηρακλής Βάλβης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ κύριος Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης κύριος Δημήτρης Παντερμαλής.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν o Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Η. Βάλβης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γ. Τσακίρης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), κ. Ντίνος Αστράς. Για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τη σημασία του για την Αθήνα μίλησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης κ. Δ. Παντερμαλής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της πόλης, αναφέρθηκε στον σκοπό της Εταιρείας ως επίσημου τουριστικού φορέα της Αθήνας, παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και ενεργειών που έχει εκπονηθεί από τα στελέχη της και υλοποιείται με συνέπεια και επιτυχία και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει, ήδη, παραχθεί στο βραχύ χρονικό διάστημα λειτουργίας της.

Η ΕΤΟΑΑ για την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών της και για τον σωστό προγραμματισμό των δράσεων επενδύει στη διεθνή δικτύωση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω της συμμετοχής της σε διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), ο Διεθνής Σύνδεσμος Συνεδρίων (ICCA) και το European Cities Marketing (ECM).

Παράλληλα και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπόνησε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για τον Τουρισμό της Αθήνας κατά την προ-ολυμπιακή και μετά-ολυμπιακή περίοδο για να αποτυπώσει τα πραγματικά τουριστικά μεγέθη και να αναδείξει τις προκλήσεις και τις στρατηγικές προτεραιότητες για την επόμενη 5ετία.

Δεδομένου ότι η Αθήνα διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό αλλά και λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στη διεθνή τουριστική αγορά, η ΕΤΟΑΑ βάσει και των πορισμάτων της μελέτης εντόπισε ως επιβεβλημένη την ανάγκη πιο στοχευμένης και αποτελεσματική προβολής της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΤΟΑΑ σχεδίασε και προωθεί την επικοινωνιακή ταυτότητα της Αθήνας υπό τον τίτλο “breathtaking Athens” την οποία στηρίζει μέσα από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΤΟΑΑ:

  • Τοποθετεί την τουριστική Αθήνα στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό «χάρτη» αναρτώντας δύο επίσημους δικτυακούς τόπους οι οποίοι θα αποτελούν και την αιχμή μίας δυναμικής και διαδραστικής επικοινωνιακής στρατηγικής: Το www.breathtakingathens.com που απευθύνεται στο ευρύ κοινό επισκεπτών και δυνητικών επισκεπτών και το www.athensconventionbureau.gr που απευθύνεται στην αγορά επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού.
  • Παράγει σειρά εντύπων και ενημερωτικού υλικού, μεταξύ των οποίων, τουριστικό χάρτη της Αθήνας και σειρά θεματικών εντύπων.
  • Συμμετέχει στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και επαγγελματικού τουρισμού.
  • Υλοποιεί στοχευμένο πλάνο δημοσιότητας σε διεθνή ΜΜΕ (καταχωρήσεις, αφιερώματα, δημοσιεύσεις κοκ) με σκοπό την προώθηση της Αθήνας στους επαγγελματίες του τουρισμού και στο ευρύ κοινό.
  • Παράγει ειδικό περιοδικό υπό τον τίτλο breathtaking mag το οποίο δημοσιεύεται σε τριμηνιαία βάση και αποστέλλεται σε χιλιάδες επιλεγμένους αποδέκτες στο εξωτερικό.
  • Εγκαθιστά info point για τους επισκέπτες της Πόλης που θα λειτουργεί από τον Νοέμβριο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθήνας- «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο σημείο από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο info points που θα αναπτυχθεί σε όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.
  • Σύστησε και λειτουργεί το Γραφείο Συνεδρίων Αθήνας (Athens Convention Bureau-ACB), το οποίο από τον περασμένο Απρίλιο προωθεί και προβάλει την Αθήνα στην απαιτητική διεθνή αγορά συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων και εξυπηρετεί κάθε ξένο φορέα ή επιχείρηση που ενδιαφέρεται να διοργανώσει συνέδρια ή εκδηλώσεις στην Πόλη. Η λειτουργία του ACB ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα του τουριστικού κλάδου της Αθήνας και η δραστηριότητά του αποφέρει, ήδη, τα πρώτα απτά αποτελέσματα καθώς και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα.
  • Επενδύει στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και την πολιτεία και προωθεί πρόγραμμα μελών για την ενίσχυση της δραστηριότητας της και την επίτευξη του κοινού στόχου προώθησης της Αθήνας στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Την εκδήλωση της ΕΤΟΑΑ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένες προσωπικότητες και παράγοντες του πολιτικού, τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024