Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά στις δυσανάλογες χρεώσεις διοδίων στη Σλοβενία
ΕΕ: Δίκαιη μεταχείριση για όλους τους πολίτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά στις δυσανάλογες χρεώσεις διοδίων στη Σλοβενία

Γράμμα έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Σλοβενία δίνοντας προθεσμία ένα μήνα στη χώρα να απαντήσει για το σύστημα διοδίων της,έπειτα από τη διαδικασία παράβασης που κίνησε η ΕΕ, έχοντας διερευνήσει καταγγελίες ευρωπαϊκών τουριστικών οργανώσεων για το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων, που ξεκίνησε να ισχύει τον Ιούλιο του 2008…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε γράμμα στην Σλοβενία δίνοντας προθεσμία ένα μήνα στη χώρα να απαντήσει για το σύστημα διοδίων της<...>, έπειτα από τη διαδικασία παράβασης που κίνησε η ΕΕ, έχοντας διερευνήσει καταγγελίες ευρωπαϊκών τουριστικών οργανώσεων για το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων, που ξεκίνησε να ισχύει τον Ιούλιο του 2008. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Σλοβενία να διαθέσει βινιέτες βραχυπρόθεσμης ισχύος, έναντι των ετησίων που υφίστανται, ενώ σημειώνει ότι έχει από το 1996 κινηθεί ανάλογα σε περιπτώσεις στην Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες οι οποίες διαθέτουν παρόμοια συστήματα με αυτό της Σλοβενίας.

Η Σλοβενία καλείται να απαντήσει σε ένα μήνα, ειδάλλως η Επιτροπή θα αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Από το υπουργείο Μεταφορών της Σλοβενίας ανακοινώθηκε ότι το σύστημα δε δημιουργεί διακρίσεις. Βάσει του νέου συστήματος που ισχύει από την 1η Ιουλίου στη Σλοβενία, οι επισκέπτες καλούνται να προμηθευτούν την ετικέτα προπληρωμής συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας (βινιέτα). Οσοι δεν την προμηθεύονται, πληρώνουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 300 έως 800 ευρώ. Ο τουριστικός σύνδεσμος της Σλοβενίας είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενο «πλήγμα» στην εικόνα της χώρας και είχε ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών την ενημέρωση των ξένων οδηγών, που δεν έχουν στην κατοχή τους τη βινιέτα. Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, η ετήσια χρέωση διοδίων για τα επιβατικά οχήματα είναι 55 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες 27,5 ευρώ, ενώ για τα οχήματα με βάρος άνω των 3,5 τόνων ισχύει η παλαιά χρέωση. Οι βινιέτες πωλούνται στους σταθμούς καυσίμων στη Σλοβενία και στις γειτονικές χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024